Teknoloji

Adobe Windows 10 kullanıcılarına Flash için yolun sonunun geldiğini hatırlatıyor

adobe flash player

2020’nin sona ermesiyle birlikte bir dönemler internetin en önemli unsurlarından biri olan bir yazılım da artık tarihin tozlu sayfalarında yerini almış olacak. Adobe, Flash desteğini 31 Aralık 2020 itibarıyla sonlandırılacağını daha önce açıklamıştı. Şirket, Windows 10 kullanıcılarına gösterdiği uyarı mesajlarıyla beklenen sonun yaklaştığını bir kez daha hatırlatıyor.

Flash çok uzun zamandır güvenlik konusunda bir tehdit olarak algılanıyordu. Web’in büyük bir kısmı da daha modern ve standartlaşmış teknolojilere geçiş yaparak Flash’ı terk etmişti. Adobe de Flash’ın kullanılmasını engellemek için güvenlik kartını öne sürmeyi seçmişti.

31 Aralık 2020’den sonra Flash için resmi bir destek sunulmayacak. Flash için tarihi bir öneme sahip son güncelleme 9 Aralık 2020’de yayınlanmıştı. 12 Ocak 2021’den itibaren Flash oynatıcısı ve diğer Flash eklentileri, Flash içeriklerini oynatamayacak. Ancak bu durum, Flash oynatıcılarının ve eklentilerinin doğrudan devredışı ve güvensiz olacağı anlamına gelmiyor. Adobe ve Microsoft da bu nedenle sorun yaşayan bilgisayarlar yüzünden suçlanmamak adına ekstra adımlar atıyor.

Adobe, Windows 10 cihaz sahibi Flash kullanıcılarına gönderdiği bildirimlerle Flash’ın silinmesi konusunda hatırlatmada bulunuyor. Kullanıcılar bu bildirim üzerinden Flash’ı silebiliyor veya “Daha sonra hatırlat” seçeneğini tercih edebiliyor. Microsoft ise önümüzdeki yıl Flash’ı otomatik olarak silen opsiyonel bir güncelleme yayınlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER