Teknoloji

Acer’ın Oak Trail tabanlı 10 inç Android 3.0 tableti önümüzdeki yaz aylarında çıkışa hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in tepe yöneticisi Paul Otellini gelecek hafta Tayvan’da başlayacak olan Computex’te Intel silikonuyla çalışacak Android tabletlerin müjdesini vermişti. Şimdiyse DigiTimes, ağzında bakla ıslanmayan sektör kaynaklarına dayanarak, Acer’ın Intel’in Oak Trail platformunda çalışan Android 3.0 tabletini temmuz ayında piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Eğer bu cihaz piyasaya temmuzda sürülecekse 31 Mayısta başlayacak Computex’te tanıtılacak Android tabletler arasında yer alması kuvvetle muhtemel. Bu arada Acer 2009’da Android tabanlı netbook ile Computex’te bir ilki gerçekleştirmişti, bundan sadece iki yıl sonra şirketten bir ilk daha görmek kimseyi şaşırtmayacaktır.

Microsoft’un 2012 yılına kadar tablet işletim sistemi çıkarmayacak olması Intel’in tüm planlarını x86 tabanlı donanımını Honeycomb üzerinde çalıştırmaya odaklanmasına neden olabilir. Zaten DigiTimes’ın iddiasına göre Acer’ın yanına ilerleyen aylarda Lenovo ve ASUS da katılacak. Bu arada, DigiTimes Acer’ın Oak Trail tabanlı bir MeeGo tableti üzerinde de çalıştığını haber veriyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER