Teknoloji

Acer’ın kurucusu Stan Shih’e göre şirketin rekabetçiliğini koruması için revizyona ihtiyacı var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın kurucusu Stan Shih geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada şirketinin giderek değişen pazarda rekabetçi kalmaya devam edebilmesi için operasyonlarını revizyondan geçirmesi gerektiğini belirtti. Tayvan’daki Ulusal Kültür ve Sanat Vakfı etkinliğinde konuşan Shih, Acer’ın ilk çeyreğe dair mâli beklentilerini düşürmesine dair bir soruya yukarıdaki yorumu yaptı.

Acer yapmış olduğu açıklamada, bireysel tablet pazarındaki hızlı büyüme nedeniyle ABD ve Avrupa’da düşmekte olan talep nedeniyle ilk çeyrekte satışlarında yüzde 10’luk bir düşüş beklediğini açıklamıştı. Shih, Acer’ın operasyonlarını gözden geçirmesi ve küresel PC pazarında lider konumuna yükselmek yerine kâr marjlarını yükseltmeye odaklanması gerektiğine dikkat çekti. Acer geçtiğimiz salı günü 2011 yılının ilk çeyreğine ait net kâr marjının bir önceki çeyrekte kaydedilen yüzde 2.93’lik orana göre daha da düşerek yüzde 2’nin altına ineceği tahmininde bulunmuştu.

Stan Shih Acer’ı 1976 yılında kurmuş ve 2004 yılına kadar şirketi yönetmişti. Acer’ı Tayvan’ın en büyük bilgisayar üreticisi hâline getiren Shih, daha önce de Acer’ın her 10 yılda bir yeniden yapılandırma çalışmalarına girerek değişen küresel pazar şartlarına uyum sağladığını söylemişti.

İlgili – Cens

İLGİLİ HABERLER