Teknoloji

Acer Liquid Jade Z Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer-liquid-jade-z-on-inceleme-1

Acer’ın Barselona’ya getirdiği yeni Android telefonlarından bir tanesi Liquid Jade Z oldu. Yuvarlatılmış köşeleri ve sadece 7.9 mm. kalınlıklı gövdesiyle Liquid Jade Z epey çekici bir orta segment Android telefonu olma özelliği taşıyor.

acer-liquid-jade-z-on-inceleme-10acer-liquid-jade-z-on-inceleme-8

acer-liquid-jade-z-on-inceleme-17Plastikten yapılmış olan Liquid Jade Z sağlamlık hissini vermeyi başarıyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan bu telefonu siyah rengini daha fazla beğendiğimizi belirtmeliyiz. 5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran yeterli bir görüş sunmayı başarıyor. Öte yandan dört çekirdekli MediaTek işlemci de iyi çalışan bir görüntü veriyor. microSD kart yuvası sayesinde telefonun depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor.

Acer Liquid Jade Z’de Android 5.0 Lollipop çalışıyor. Bunun üstünde çeşitli Acer uygulamaları ve kullanıcı arayüzü unsurları mevcut. Çoklu görev ekranından erişilen ve akışkan uygulamalar olarak nitelendirebileceğimiz not defteri, kamera gibi küçük uygulamalar cihazda bir şeyle uğraşırken aynı anda başka işi de, daha önceki uygulamadan çıkmadan gerçekleştirmeye imkan sağlıyor.

Kameralar bakımından Liquid Jade Z’nin zamanın ruhunu yakaladığını söyleyebiliriz. Arkada 13 megapiksel, otomatik odak, LED flaşlı kamera, önde de 5 megapiksel kamera bulunuyor. Acer’ın özelleştirilmiş kamera uygulaması bütün ayarları bir arada göstererek kolaylık sağlıyor. Bu arada sesli komutlarla fotoğraf çekimi de mümkün. Örneğin ön kamerayı kullanarak selfie fotoğraf çekerken “selfie” diye seslenmek çekim için yeterli oluyor.

Liquid Jade Z’de DTS sound ses desteği bulunuyor. Standda açık olan Liquid Jade Z’nin bir tanesinde bir video oynuyordu. Çıkan sesin fena olmadığını söylemek gerek, dolgun ve yeteri kadar yüksek şiddette.

Acer Liquid Jade Z, bir Android telefon için çok fazla para vermek istemeyenler için aradıklarını rahatlıkla bulacakları bir deneyim sunuyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER