Teknoloji

Acer Aspire ve Swift serisi dizüstü bilgisayarlarını güçlü işlemci ve özelliklerle yeniledi

acer

Acer Aspire ve Swift serisi dizüstü bilgisayarlarının en yeni üyelerini CES 2024’te gözler önüne çıkardı. Yeni cihazların hepsinin kendine özgü özellikleri olsa da, bazı noktaları bulunuyor. Tüm dizüstü bilgisayarlarda Intel’in yeni Core Ultra işlemcileri bulunuyor. Bu işlemcilerde yapay zekâ görevlerini hızlandırabilecek nöral işlemci birimleri yer alıyor. Buna ek olarak, Microsoft’un Copilot asistanını tek dokunuşla aktif hâle getiren tuşlar da yeni Aspire ve Swift’lerin klavyelerinde mevcut.

Intel Core Ultra 7 işlemcilerin kullanıldığı yeni modellerden biri Acer Aspire Vero. Kısmen geri dönüştürülmüş materyallerle üretilen Aspire Vero’da 16 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Tek şarjla 10,5 saat boyunca çalışabilen dizüstü bilgisayar Wi-Fi 7 desteği sunuyor ve iki adet USB-C girişine sahip. Copilot entegrasyonu bulunan dizüstü bilgisayarda yukarıda da belirttiğimiz gibi Copilot tuşu da mevcut olacak. Aspire Vero Avrupa’da mart ayında 1199 avrodan başlayan fiyatlarla, Kuzey Amerika’da ise nisan ayında 750 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yeni Acer Aspire Go 15 ve Go 14’te ise Intel Core i3 N serisi işlemciler bulunuyor. Aspire Go 14’te işlemci olarak AMD Ryzen 7000 serisi de tercih edilebiliyor. İki dizüstü bilgisayar da Copilot tuşu ve Wi-Fi 6 desteğiyle geliyor. Küçük model WUXGA ekranla gelirken, büyük modelde Full HD çözünürlük sunuluyor. Aspire Go 15 ve 14, şubat ayında 250 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Acer Swift serisi dizüstü bilgisayarlarını da yeniledi. Yeni Swift Go 16 ve 14, Intel Core Ultra işlemciler ve Arc ekran kartlarıyla geliyor. Copilot tuşları ve yapay zekâ destekli video konferans özellikleri bulunan bu iki dizüstü bilgisayar, şirket tarafından “AI PC” olarak tanımlanıyor.

16 inç ekranlı modelde 3.2K çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. 14 inç ekranlı Swift Go’da ise 2.8K OLED ekran mevcut. 180 dereceye kadar açılabilen dizüstü bilgisayarlarda 32 GB’a kadar LPDDR5X RAM seçenekleri mevcut. Depolama tarafında ise maksimum kapasite 2 TB SSD. Dizüstü bilgisayarlar ABD’de mart ayında 750 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak.

Acer Swift X, yoğun görevler için tasarlandı

Acer Swift X ise Intel Core Ultra H serisi işlemciler, Nvidia GeForce RTX 40 serisi ekran kartları, 2.8K OLED ekran ve Copilot tuşuyla geliyor. Video düzenleme ve yüksek çözünürlüklü canlı yayın gibi yoğun görevler için tasarlanan Swift X de yapay zekâ destekli video konferans özellikleri sunuyor. Bellek seçenekleri 32 GB, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB’a kadar uzanan dizüstü bilgisayar, şubat ayında 1400 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER