Teknoloji

AB’den iPod’u yakından ilgilendiren düzenleme

Teknoblog.com – Avrupa Birliği tarafından getirilmesi muhtemel yeni bir düzenleme iPod’un entegre bataryalarının sonu anlamına gelebilir. AB tarafından tasarlanan “Yeni Bataryalar Direktifi”ne göre, elektronik cihazlardaki bataryaların yerinden sökülebilir olması gerekiyor. Bu durum Apple’ı Avrupa pazarı için ürettiği iPod’ların tasarımında değişikliğe zorlayabilir.

Yeni direktifler tüketicilerin atık bataryaları uygun ve doğaya zarar vermeyecek şekilde yok etmesi için hazırlandı. Bu sayede toksinlerin çöp toplama alanlarında birikmemesi amaçlanıyor. Apple’ın özel bölgeler için özel cihaz üretme gibi bir politikası olmadığı için, bu karar neticesinde tüm iPod serisinde tasarım değişiklikleri görmek muhtemel.

Bu tasarı henüz oylamaya sunulmadığı için, Apple için direktifler üzerinde düzenleme ya da değiştirme için bir girişimde bulunma şansı var. Şirket ürettiği iPod ve iPhone’lar için bedava geri dönüşüm teklifini çoktan sundu bile. Ayrıca üçüncü parti atık yönetim projeleri de Apple tarafından destekleniyor.

Kaynak: Gizmodo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER