Teknoloji

80’lerin efsanesi Pac-Man, Lego’nun ustalığıyla yeniden karşımızda

lego pac-man

Tarihin en ikonik oyunlarından biri olan Pac-Man, Lego’nun yeni premium seti ile yeniden karşımıza çıkıyor. 80’lerin arcade oyunlarının belki de en popüler olanı, Lego’nun 2,650 parçalık bu muazzam seti ile nostaljik bir arcade cabinet’e dönüşüyor. Detaylara inanılmaz bir özen gösterilen bu set, orijinal arcade makinesinin küçük bir kopyası niteliğinde. Dört yönlü bir joystick, mekanik bir kovalamaca ve hatta ışıklı bir para girişi bulunuyor.

Kabinetin yanında yer alan bir krank mekanizması, karakterlerin oyunun labirentinde dolaşmalarını sağlıyor. Ayrıca, setin içinde, daha küçük bir arcade cabinet oynayan bir figürün diyoraması da yer alıyor. Kabinetin üstünde dönen Pac-Man ve hayaletler Blinky ve Clyde gibi karakterlerin minyatür versiyonları bulunuyor, bu da detaylara olan ince dikkati gözler önüne seriyor.

lego pac-man
lego pac-man

Bu özel Lego Icons Pac-Man seti, genel satışa sunulduğunda 269.99 dolar fiyat etiketiyle (€269.99 / £229.99) satışa çıkacak. Hem fiyatı hem de parça sayısı göz önüne alındığında, bu özel Pac-Man seti 18 yaş ve üzeri kişiler için tasarlandı.

Pac-Man setinin duyurusu, Bandai Namco’nun (o zamanlar sadece Namco olarak biliniyordu) 1980’de oyunu halka ilk kez sunduğu günün 43. yıldönümünde geldi. Pac-Man, yedi yıl boyunca 293,822 arcade ünitesine yüklenmiş olmasıyla tüm zamanların en popüler arcade oyunlarından biri olarak kabul edilir. Oyunun orijinal yaratıcısı Toru Iwatani’ye göre, Pac-Man’in sarı rengi “Lego tuğlasının ikonik sarısından” ilham alıyor.

İLGİLİ HABERLER