Manşetler

6.5 inç ekranlı yeni iPhone modelinin adı muhtemelen iPhone XS Max olacak

iphone x ios 17

Apple’ın bu yıl iPhone X‘u takip edecek iki yeni OLED ekranlı iPhone çıkaracağı bir süredir konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi iPhone XS adını taşıyacak olan 5.8 inç ekranlı, güncellenmiş model olacak. 6.5 inçlik daha büyük ekranlı versiyon ise, 9to5Mac‘in birden fazla kaynağa dayandırdığına göre, iPhone XS Max adını taşıyacak.

Bu durumda Apple’ın 2014’te çıkardığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan bu yana tercih ettiği geleneksel adlandırma düzeninden vazgeçeceğini söyleyebiliriz. Aslında birçok kişi Apple’ın bu yıl da normal versiyonu iPhone XS, daha büyük versiyonu da iPhone XS Plus olarak adlandırarak geleneği sürdüreceğini tahmin ediyordu. Ne var ki, bu durum değişecek gibi görünüyor.

Yeni adlandırma ve daha büyük boyuta ek olarak, iPhone XS Max‘in daha küçük boyutlu XS’ten daha büyük pile sahip olması da bekleniyor. Her iki telefon da mevcut iPhone X’a göre donanımsal açıdan ilerlemeler kaydedecek. A12 işlemci ve 4 GB RAM beklentiler arasında yer alıyor.

Yeni iPhone’lar nasıl adlandırılırsa adlandırılsın, her şeyi 12 Eylül akşamında düzenlenecek Apple etkinliğinde öğrenme fırsatı elde edeceğiz. Gelişmeler de en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER