Manşetler

Apple’ın 2018 iPhone etkinliğinin tarihi belli oldu

apple 12 eylül 2018 etkinliği

Apple geleneksel iPhone etkinliği için davetiyeleri gönderdi. Daha önce tahmin ettiğimiz gibi, etkinlik 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde düzenlenecek etkinlikte birden fazla yeni iPhone’un, yeni bir Apple Watch’un ve güncellenmiş iPad Pro’nun tanıtılması bekleniyor.

Davetiyede bronz renkli bir daire dikkat çekiyor. Aslında bu daire şekil olarak geçen yıl açılan Apple Park yerleşkesinin ana binasını andırıyor. Ancak o binanın tüm heyecanı geçen yıl yaşandı. Bu nedenle bu bronz daire başka yeniliklerin ipuçlarını veriyor olmalı.

Şimdiye kadar duyduklarımıza göre, üç yeni iPhone modeli göreceğiz. Bunların arasında 5.8 inç, OLED ekranlı güncellenmiş iPhone X modeli yer alacak. Aynı zamanda iPhone X’un, 6.1 inç OLED ekranlı daha ucuz bir versiyonu ve 6.5 inç OLED ekranlı daha pahalı bir iPhone da beklentiler arasında bulunuyor.

Diğer dedikodular en ucuz iPhone’un alışılmadık renklerle geleceğini işaret ediyor. Tüm telefonlarda dokunmatik hareket kontrolleri ve Apple’ın Face ID kilit açma sistemi bulunacak. 3D Touch bu cihazların en az bir tanesinde bulunmayabilir. Bu da 2015 yılında büyük umutlarla hayata geçirilen teknolojinin Apple’ın gözünde yavaş yavaş değerini yitirmekte olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Ayrıca Apple’ın MacBook Air ve Mac mini’nin yenilenmiş versiyonlarını bu sonbaharda çıkarmayı planladığı söyleniyor. Ancak bunların iPhone etkinliğinde tanıtılıp tanıtılmayacağı belli değil. Yeni MacBook Air diğer MacBook modellerine göre daha ucuz olacak. Daha ince ekran çerçevesi ve Retina ekran barındırabilir.

Beklenen Mac mini modeli ise uzun zamandır beklenen teknik özellik güncellemesini alacaktır. Öte yandan Face ID sistemli yeni bir iPad Pro ve daha büyük ekran barındıran bir Apple Watch da beklentielr arasında yer alıyor.

Eğer donanım tarafındaki tüm beklentiler gerçekleşirse, 12 Eylül 2018 iPhone etkinliği Apple’ın en büyük etkinliklerinden bir tanesi olacaktır. Ne var ki, şirket Mac tarafındaki duyurularını sonbahardaki başka bir etkinliğe saklamayı da tercih edebilir.

12 Eylül 2018 Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak olan etkinliği Teknoblog olarak yakından takip edeceğiz ve gelişmeleri anında haberlerle ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden geçtiğimiz bilgilerle aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER