Teknoloji

500 Hz oyun monitörü prototip ürün hâlinde görüldü

boe 27 inç monitör

Dünyanın en hızlı espor oyun monitörleri genellikle 360 Hz yenileme hızı değerine sahip oluyor. Bu, her saniyede 360 kez görüntü yenileme anlamına geliyor, ancak ekran paneli üreticisi BOE, bundan daha iyisini yapabileceğini düşünüyor. Videocardz ve Wccftech‘in OLEDIndustry rumuzlu bir hesaptan alınan Sina.com haberine dayanarak verdikleri bilgiye göre, geçtiğimiz hafta 500 Hz yenileme hızına sahip 27 inçlik bir prototip monitör ortaya çıktı.

Yine de bu monitör OLED kullanmıyor. Yapılan kısıtlı açıklamalara göre, BOE, “oksit yarı iletken görüntüleme teknolojisi alanındaki önemli atılımlar” ve “bakır ara bağlantı yığın yapılarının seri üretimi” gibi unsurlara dikkat çekiyor. “Yüksek yenileme hızı, yüksek çözünürlük, düşük güçlü oksit görüntüleme teknolojisi” ile birleştiğinde bu, 500Hz oyun monitörünü mümkün kılabiliyor. Bu, bir tür oksit TFT ekranı gibi görünüyor, ancak tam anlamıyla hangi türe mensup olduğu belli değil. IGZO, bu türlerin içinde yer alan teknolojilerden biri ve 4K ya da 8K gibi daha yüksek çözünürlüklü ekranlara geçmişte olduğundan da uygun fiyatlarla ulaşmayı mümkün kılıyor.

500 Hz değerini daha iyi anlamak için, grafik kartınızın bu en yüksek düzeydeki hıza ulaşması için monitöre her 2 milisaniyede bir kare göndermesi gerekiyor. 360 Hz panel için bu değer 2,78 ms, 240 Hz panel için 4,17 ms, 144 Hz için 6,95 ms veya geleneksel bir 60Hz ekran için nispeten düşük seviyede 16.7 milisaniyedir.

Günümüzde bu yüksek hıza, 360Hz monitörlerinde olduğu gibi, yalnızca nispeten düşük seviyede olan 1080p çözünürlükte ulaşılabiliyor. Aslında Nvidia kısa süre önce, daha az talepkar oyunlar için 25 inç 1080p espor modu ile 27 inç 1440p modu arasında geçiş yapan yeni bir monitör türünü tanıttı. BOE’nin videosu, prototip ürünün sekiz şeritli yerleşik DisplayPort üzerinden sürüldüğünü ve şu an için yalnızca 8-bit renk desteği sunduğunu gösteriyor.

BOE’nin bu görüntü paneli etrafında bir ürün çıkarıp çıkarmayacağına dair hiçbir bilgi yok. Ancak BOE dünyanın önde gelen ekran paneli üreticilerinden biridir, bu nedenle yakında 500 Hz monitör görmek kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER