Teknoloji

27 inç iMac 2020 modeli parçalarına ayrıldı, detaylar görüldü [Video]

27 inç iMac 2020 modeli parçalarına ayrıldı, detaylar görüldü [Video]
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 model 27 inç iMac parçalarına ayrıldı. Bu sayede Apple’ın mekanik sabit disk sürücüsünün kaldırılmasına bağlı olarak içerideki bileşenlerde ne gibi değişiklikler yaptığı görülüyor. Bunların arasında SATA konnektörlerinin kaldırılması, SSD’nin lojik devreye entegre edilmesi ve kasada yapılan bazı küçük değişiklikler bulunuyor.

2020 modelinde Apple, kullanıcıların kendi başına depolama alanını yükseltme seçeneğini kaldırdı. OWC tarafından hazırlanan söküm videosu da bunu doğruluyor. iMac’in ekranı önceki modellerdeki gibi çıkarılıyor, ancak çıkarılması gereken ek bir kablo var, çünkü kamera artık ekran düzeneğinin bir parçası hâline gelmiş.

Bir kere açıldığında, 27 inç iMac’in için önceki modellerinkine çok benziyor, ancak iki temel fark var. Bunlardan bir tanesi kasaya ek bir mikrofon yerleştirilmiş olması. Diğeri de sabit disk sürücüsünün yokluğu oluyor. Lojik devre yakından incelendiğinde kullanıcının depolama alanı artırımı yapmasını sağlayacak herhangi bir imkanın bulunmadığı görülüyor. Lojik devre üzerinde herhangi bir SATA konnektörü görülmüyor.

Devre kartı üzerinde bulunan bazı lehim noktaları sistem tarafından kullanılmıyor gibi görünüyor. Ancak bu noktalara 4 TB ya da 8 TB flaş depolama seçenekleri tercih edildiğinde depolama birimlerinin yerleştirildiğine inanılıyor. Daha düşük kapasiteli modellerde flaş depolama birimi devre kartının ortasına entegre ediliyor. Bu da onu güvenli biçimde çıkarma şansını ortadan kaldırıyor.

Isı kanalını kaldırınca Apple’ın lehimlenmiş işlemci yerine soketlenmiş işlemciyi kullanmayı tercih ettiği anlaşılıyor. Bu da gelecekte işlemci tarafında yükseltme yapma imkanını doğuruyor. Bellek ise slotlu yapıda ve kullanıcı tarafından üzerinde yükseltme işlemleri yapılabilir.

İLGİLİ HABERLER