Teknoloji

Apple 24 inç iMac’i bu yıl bitmeden satışa sunabilir

24 inç imac

Apple’ın ekran çerçeveleri oldukça inceltilmiş, 24 inç yeni bir iMac üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, bu cihaz 2020’nin son çeyreğinde kullanıcılarla buluşabilir.

Yeni iMac’te Apple’ın ARM tabanlı yeni işlemcisinin kullanılacağı iddiası daha önce dile getirilmişti. Ancak şirketin ilk etapta Intel işlemcili versiyonu piyasaya süreceği, ARM tabanlı yeni işlemcinin bulunduğu versiyonun ise 2021’de piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Apple’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen WWDC 2020 açılış etkinliğinde de şirketin bir süre daha Intel işlemcili Mac’ler çıkarmaya devam edeceği bizzat CEO Tim Cook tarafından belirtilmişti. Apple’ın yeni işlemcisinin bulunduğu ilk Mac’i de 2020 sona ermeden piyasaya sürmesi bekleniyor.

Analistlere göre, Apple’ın ARM işlemcili ilk Mac’i bir MacBook olacak. Bu bilgisayarın performans bakımından iPhone ve iPad’e oldukça yakın durması bekleniyor. Masaüstü Mac’lerin daha fazla güce ihtiyaç nedeniyle Apple’ın gerekli düzenlemeleri yapmak için biraz daha sabırlı hareket ettiği belirtiliyor.

iMac hakkındaki öngörülerin biraz kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek gerekiyor. Ming-Chi Kuo, Apple’ın yılın üçüncü çeyreğinde Intel işlemcili bir iMac çıkarttıktan sonra 24 inç ekranlı yeni iMac modelini piyasaya süreceğini belirtti. Şirketin kısa bir zaman aralığı içinde iki farklı iMac çıkarmayı planlamasının altındaki temel motivasyonun ne olduğu bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER