Teknoloji

2020 model iPhone’lar ile ilgili çentik ve 5G dedikoduları

iphone 2020 çentiksiz ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2020 model iPhone’larda daha küçük bir çentik veya çentiksiz ekran için farklı Face ID yerleşimlerini test ettiği söyleniyor. Aynı zamanda 5G desteği için daha geniş anten desteğinin de yollarını araştırıyor.

Akıllı telefonlar konusunda güvenilir kaynaklardan biri hâline gelen Ben Geskin, birtakım bilgiler paylaştı. Söylediğine göre, Apple 2020 model iPhone’lar için farklı prototipleri test ediyor, yeni Face ID seçenekleri deniyor. Seçeneklere bakıldığında çentiğin boyutunun hem en hem de boy bakımından azaltılmasının dikkate alındığı anlaşılıyor.

Geskin, Twitter hesabı üzerinden geçtiği mesajda, çeşitli Face ID modellerinin değerlendirildiğini kaydetti. “Apple, yeni optiklerle birkaç Face ID prototipi test ediyor.” diyen Geskin, “Bazıları genişlikte daha küçük, bazıları üst çerçeveye sığacak şekilde dar.” şeklinde eklemede bulundu.

Ayrıca Geskin, Apple’ın 2020 iPhone modellerinde 5G desteği sunmak için anten sistemini gözden geçirdiğini de kaydetti. “2020 iPhone prototipleri 5G için daha geniş anten hatları (> 1mm) içerecek.” diyen Geskin, plastiğin yerine de cam, seramik ya da safir gibi yeni bir materyalin kullanılacağını dile getirdi.

Gelecek yılın iPhone modelleriyle ilgili olup olmadığı bilinmemekle birlikte, Geskin Apple’ın Lightning portunu kaldırmayı düşündüğünü kaydetti. İlginçtir ki, USB-C’yi kullanmak yerine sadece kablosuz şarjı kullanmayı hedeflediği yorumunda bulundu.

Geskin yakın zamanda 2020 iPhone modellerinde Face ID teknolojisinin çerçeveye yerleştirileceği ve çentiğin kaldırılacağı iddiasında bulunmuştu. 6.7 inç ekran barındıran bir prototipin TrueDepth kamera sistemini üst çerçevede bulundurduğunu söylemişti. Bilinen Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo da daha önce benzer bir iddiada bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER