Teknoloji

iPhone 2021’de çentikten kurtulabilir

apple iphone xs max

Apple, iPhone X ile birlikte akıllı telefon ekranına çentik yerleştirmiş ve oldukça tartışılan bir akımın öncülerinden biri olmuştu. Kimi kullanıcıların alıştığı çentik, pek çok kullanıcı tarafından sevilmeyen bir tasarım unsuru olarak değerlendiriyor. Bu da, şirketlerin çentikten kurtulmanın yollarını aramaya sevk ediyor. Apple da bu arayışa dahil olmuş gibi görünüyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPhone’un 2021 itibarıyla çentikten kurtulabileceğini dile getirdi. Kuo’nun öngörülerine temkinli yaklaşmak gerekse de, son analizinin altında anlaşılır bir mantık yatıyor. Face ID için kullanılan True Depth kamera sisteminin varlığı, iPhone’un çentiğinin rakiplerine kıyasla daha büyük olmasına yol açıyor.

Bu teknolojiyi doğrudan ekranın içine yerleştirmek, çentikten kurtulmanın en etkin çözümü olarak öne çıkıyor. Ancak bunun da bazı zorluklarının olduğunu belirtmek gerekiyor. Renk düzeltmesi ve kameranın ekran arkasında kalması, True Depth’i ekrana entegre etmenin en önemli zorlukları olarak öne çıkıyor. Ancak Oppo ve Xiaomi gibi şirketlerin bunu başarması, Apple’ın da benzer bir adımı atmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Kuo, iPhone’un çentiğinin 2021’deki yok oluşundan önce 2020’de de ciddi anlamda küçülebileceğini dile getirdi. Ancak bu küçülmenin sonbaharda tanıtılacak iPhone XI ile gerçekleşmesi de sürpriz olmayacaktır.

Apple, iPhone portföyünde parmak izi tarayıcısını geri döndüreceği de iddialar arasında yer alıyor. Şirketin orta segmentte konumlandırılacak iPhone’da parmak izi tarayıcısını ekranın içine yerleştirebileceği söylense de, Face ID’yi bu kadar öne çıkaran Apple’ın geri adım atması pek muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER