Dosya

Yeni Windows 10 bilgisayarınız için en iyi uygulamalar (2019)

Microsoft Windows 10’u yararlı araçlar ve özelliklerle donatma konusunda başarılı bir performans sergilese de, bu durum kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalara olan ihtiyaçlarının tamamen ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Yeni bir Windows 10 işletim sistemli bilgisayar alanların işlerine en çok yarayabilecek uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

Tweeten

Twitter’ın resmi Windows 10 uygulaması, web tabanlı ve oldukça basit bir uygulama. Tweeten ise TweetDeck’in web arayüzünü Windows 10’a uygun bir görünüme sokarak platformun geneliyle bütünleştiriyor.

Nextgen Reader

Windows için hazırlanmış çok sayıda haber uygulaması mevcut. Ancak RSS üzerinden çok sayıda habere erişmek isteyenler için en iyi seçenek Nextgen Reader gibi görünüyor. Hem dokunmatik ekranlarla hem de klavye ve fareyle iyi kontrol edilebilen uygulama, makaleleri çevrimdışı erişim için kayıt edebilme yeteneğine de sahip.

Plex

Plex fotoğraf ve video koleksiyonlarını organize etmenin en iyi yolları arasında yer alıyor. Ücretsiz olarak indirilen uygulama, medya dosyalarının sahip olunan neredeyse tüm cihazlara yansıtılabilmesiyle de kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

Wox

Wox ile Windows 10, dosyaları ve uygulamaları bulmak veya web üzerinde arama yapabilmek için Mac tarzı bir başlatıcıya kavuşmuş oluyor. Eklenti desteği de bulunan uygulama, kullanıcıların kişiselleştirme yapmasına da izin veriyor.

ShareX

ShareX, Windows’taki en yetenekli ekran görüntüsü araçları arasında bulunuyor. Ekran görüntüsü yönetimi için ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymak kimi kullanıcılar için zahmetli olsa da, ShareX sayesinde ekran görüntülerinden farklı formatlarda yararlanmak mümkün hâle geliyor.

EarTrumpet

Microsoft’un Windows 10’da sunduğu yerleşik ses denetim aracının üst kalitede olduğunu söylemek mümkün değil. EarTrumpet, bu aracın sunduğu deneyimi bambaşka bir noktaya getiriyor. Kullanıcılar EarTrumpet sayesinde ses seviyesini her uygulama için ayrı ayrı ayarlayabiliyor.

QuickLook

QuickLook, Mac’ten PC’ye geçiş yapanların işine fazlasıyla yarayacak ve yeni platformlarına alışmalarını kolaylaştıracak bir uygulama. QuickLook sayesinde space tuşuna basarak Dosya Gezgini’ndeki dosyaların ön izlemesini yapmak mümkün hâle geliyor.

Groupy

yeni windows pcGroupy ile sekmeli arayüz tasarımını internet tarayıcılarından çıkarıp Windows 10’un geneline yaymak mümkün oluyor. Kullanıcılar açtıkları bir uygulamayı o anda açık olan başka bir uygulama içinde sekme hâline getirebiliyor. Böylelikle aynı amaç için kullanılan tüm uygulamaları toplamak mümkün oluyor.

1Password

Günümüzde bir şifre yöneticisi kullanmak artık neredeyse bir zorunluluk hâline gelmiş durumda. 1Password de söz konusu şifre yöneticileri arasında en yetenekli ve güvenilir seçenek olarak öne çıkıyor. Uygulama, kullanıcıların şifrelerini web tarayıcısı içinde güvenli biçimde saklıyor. Tüm çevrimiçi şifreleri yönetmek için sadece tek bir şifreyi hatırlamanın yetmesini sağlayan 1Password, Windows Hello desteği sayesinde biyometrik doğrulama çözümlerinden yararlanmayı da mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER