Teknoloji

1Password şifre yöneticisine kripto cüzdan bilgilerini güvenle saklama özelliği geldi

1password kripto cüzdan

1Password için gelen son güncelleme, şifre yöneticisinin arayüzüne kripto ve dijital varlıklara ayrılmış özel bir araç getiriyor. Kripto para ile ilgili bilgileri saklamanın en iyi yolu çevrim dışı yöntemler olsa da, bu yeni araç kripto para cüzdanınızla ilişkili ayrıntıları saklamayı kolaylaştırabilir.

Güncelleme, şifre yöneticisine bir “Kripto Cüzdan” öğesi veya boş, doldurulması kolay bir şablon getiriyor. Cüzdan adresiniz ve kurtarma ifadeniz gibi, girmeniz gereken bilgi türüne göre özel alanlarla birlikte geliyor.

Daha önce de kripto ile ilgili bilgileri 1Password’de saklamak mümkündü, ancak kullanıcıların mevcut alanları yeniden tasarlamaları gerektiğinden süreç her zaman o kadar basit değildi. Örneğin, 1Password’ün web sitesindeki nasıl yapılır bölümünde ayrıntılı olarak açıklandığı gibi; şirket, özel anahtarınız için ayrı bir bölüm eklemek gibi, kripto cüzdanınızın bilgilerine uygun hale getirmek için “Giriş” öğesindeki alanları değiştirmenizi ve eklemenizi öneriyor. Kripto Cüzdan öğesini kullanırken, saklamanız gereken temel bilgiler için zaten biçimlendirilmiş olduklarından, yeni bölümlerle o kadar fazla oynamanız gerekmeyecektir.

1password kripto cüzdan

Öte yandan 1Password’ün güncellemesi, Phantom’un Solana tabanlı token’ları ve NFT’leri taşıyan kripto cüzdanı için de destek ekliyor. Bir Phantom cüzdanı oluşturursanız ve 1Password aboneliğiniz varsa, Phantom cüzdan parolanızı, cüzdan adresinizi ve gizli kurtarma ifadenizi parola yöneticisine bağlamanız istenir.

Genel olarak uzmanlar, potansiyel güvenlik riskleri nedeniyle, cüzdanınızın kilidini açan ana anahtar niteliğini taşıyan kurtarma kelimelerinin internete bağlı bir cihazda, hatta bir şifre yöneticisinde bile asla saklanmamasını tavsiye eder. Bunun yerine fiziksel bir yerde güvenli bir şekilde saklamanızı önerirler. Ancak, tohum ifadenizi bir şifre yöneticisinde saklamanın, ekran görüntüsü almak veya çevrimiçi bir belgeye kaydetmek gibi,  kripto konusunda yeni olan bazı kişilerin yapabileceğinden daha güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Bilgileri bir parola yöneticisinde saklamak, yalnızca az miktarda kripto parası olan ve kaybedecek çok daha az şeyi olan kişiler için daha uygun olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER