Teknoloji

1Password e-posta adresini gizli tutmak isteyenlere yardımcı olacak

1password

Apple’ın 2019’da kullanıma sunduğu Apple ile Giriş hizmeti sayesinde iPhone ve Mac kullanıcılarının yeni bir web sitesine, servise veya uygulamaya kayıt olurken gelişigüzel bir e-posta adresi oluşturması ve asıl e-posta adreslerini gizli tutması mümkün olmuştu. Görünüşü küçük ancak etkisi büyük bu özelliğin bir benzeri şimdi de 1Password kullanıcılarıyla buluşuyor.

E-posta servisi Fastmail ile iş birliğine giden şirket, “Masked E-Mail” (Gizlenmiş E-Posta) isimli özelliğini duyurdu. Bu özellik de, tıpkı Apple’ın sunduğu muadili gibi, kullanıcılarına servislere kaydolurken özel e-posta adresleri oluşturma imkanını veriyor.

Kullanıcılar doğrudan 1Password uygulaması üzerinden takma isimler oluşturabiliyor. Bu da kullanıcıların araca şifre yöneticisinin erişilebilir olduğu her yerden ulaşabileceği anlamına geliyor.

E-posta adresini gizlemenin çevrimiçi güvenlik için öneminin düşünülenden fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Gizlilik ihlâllerinin büyük kısmı e-posta adreslerine yönelik oltalama saldırılarıyla başlıyor. E-posta adreslerinin mümkün olduğunca gizli tutulmasının sızmaları engellemenin en temel faktörlerinden biri olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER