Manşetler

16 GB iPhone en sonunda ortadan kalkabilir

16 gb iphone

16 gb iphone16 GB iPhone için yolun sonuna geliniyor olabilir. Wall Street Journal’da çıkan bir habere göre, Apple’ın gelecek nesil amiral gemisi; iPhone 7 veya başka bir isimle anılacak olan cihazda giriş seviyesi saklama alanı 32 GB olacak, 16 GB’lık seçenek sunulmayacak. Eğer bu haber doğru çıkarsa, giriş seviyesi model için uzun zamandır dile getirilen saklama alanı yetersizliğine dair şikayetler de çözüme kavuşmuş olacak.

Son yıllarda 16 GB kapasiteli modelin çoğu kullanıcıya uygulamaları, oyunları, müzik parçaları, fotoğrafları ve video kayıtları için yetmediğine dair haberler ve söylentiler fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar içeriklerini depolamada ve yedeklemede iCloud veya diğer bulut servislerinden yardım alsalar da, hoşnutsuzluğun var olmaya devam ettiği biliniyor. Saklama alanında sınıra ulaşmaya yaklaştıkça kullanıcılar yetersiz depolama alanı uyarılarıyla daha sık karşılaşmaya başlıyor. Ayrıca iPhone kullanıcı deneyimi de azalıyor.

Apple’ın kıdemli üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller geçmişte 16 GB kapasiteli akıllı telefonların tüketiciler için makul seçenekler olarak kalmasında bulut depolama servislerinin yardımcı olduğunu düşünüyordu. Schiller’e göre kullanıcılar fotoğrafları, videoları, müzikleri ve belgeleri için iCloud servislerinden daha fazla yararlandıkça, fiyat konusuna öncelik veren kullanıcılara, yerel depolama alanına fazla ihtiyaç duymadan yükü bulut servisiyle paylaşma, böylelikle de depolama alanının tükenmesi durumunu bir sorun olmaktan çıkarma fırsatı sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 16 GB iPhone kullanmak için gerekli ipuçları

iPhone 6 ve 6s ile birlikte Apple 16, 64 ve 128 GB kapasiteli seçenekler sunmaya başlamıştı. 16 GB’nin yetmeyeceğini düşünenler için en makul seçenek 64 GB olmuştu. Eğer WSJ’nin haberi doğru çıkarsa, Apple iPhone 7 ile birlikte birçok kullanıcının uygun bulduğu 32 GB seçeneğini geri getirmiş olacaktır.

32 GB’den sonra hangi depolama alanı seçeneğinin sunulacağı, 32 GB’lik seçeneğinin gelmesi hâlinde sorulacak bir diğer soru olacaktır. Apple, iPad Pro ile birlikte 256 GB’lık dahili depolama alanı kapasitesini sunmaya başladı. Bu nedenle iPhone veya sadece Plus modelinde benzer bir depolama alanı seçeneğini görmek mümkün olabilir.

Apple’ın yeni iPhone modelini eylül ayında duyurması bekleniyor. Yeni iPhone’un Lightning portundan bağlanan bir kulaklık setine sahip olacağı da dile getirilen diğer önemli iddialardan bir tanesi olarak son zamanlarda epey konuşuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone fiyatları TRT bandrolü uygulamasının ardından zamlandı

İLGİLİ HABERLER