Manşetler

Gelecek nesil iPhone en az 4 inç’lik ekrana sahip olacak

iphone-4s-inceleme-00023Apple’ın tedarikçilerinden çeşitli havadisler toplayan Wall Street Journal’ın haberine göre yeni iPhone’lar için ekran siparişleri girilmeye başlanmış. Dedikodulara göre ekranların köşeden köşeye uzunluğu en az 4 inç olacak. Üretimin gelecek ay başlayacağı iddia edilirken, WSJ’nin belirttiğine göre yeni iPhone’un ekranları için LG Display, Sharp ve Japan Display şirketleri Apple ile tedarik anlaşması imzalamış durumda.

Android telefonların 4.7 inç ve 4.8 inç gibi büyüklüğe sahip ekranlarla karşımıza çıkmaya başladığı bir ortamda iPhone’un 3.5 inç’lik ekrana bağlı kalması doğrusu biraz garip kaçıyordu. Üstelik insanlardan da daha büyük ekranlı bir cihaz için bir beklenti bulunmakta. Görünen o ki, Cupertino da gelen bu talepleri artık kulak ardı etmemeye karar verdi ve bu yılın ilerleyen aylarında çıkması beklenen yeni iPhone’da daha büyük bir ekrana yer vermek için düğmeye bastı.

Her ne kadar 3.5 inç’lik büyüklük artık küçük kaçsa da, Apple’ın 4 inç’ten daha büyük bir ekrana yer vereceği de düşünülmüyor. Bunda hem Apple’ın Steve Jobs’un hayatta olduğu zamandan beri süregelen telefon tasarımına bakışı hem de daha büyük ekranların daha yüksek çözünürlüğe, bunun da uygulamaları bunlara uygun hâle getirmede zahmetlere ve sorunlara yol açma riski etkili sayılır.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER