Teknoloji

Sailfish OS ile çalışan son akıllı telefon: Oysters SF

sailfish os

sailfish osIntex, bu yılın başlarında Sailfish OS ile çalışan Aqua Fish adlı akıllı telefonunu çıkarmıştı. Şimdi de Rus Plural şirketi kendi Oysters SF telefonuyla Sailfish OS ekosistemine katkıda bulunuyor.

Bu yazın ilerleyen zamanlarında Rusya’da satışa sunulacak bu akıllı telefon Plural ile Sailfish’in geliştiricisi Jolla arasındaki iş ortaklığının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Telefonun teknik özelliklerine bakıldığında orta segment Android telefonlardakine benzer unsurları görüyoruz.

Oysters SF’te 5 inç ekran, sekiz çekirdekli MediaTek MT6753 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, microSD kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Jolla’nın kendi çıkardığı akıllı telefonlar da var, ancak Aqua Fish ve Oysters SF gibi telefonlar şirketin donanım tarafında dikkatini iş ortaklıklarına yoğunlaştırmaya başladığının işareti sayılabilir. Belki de şirket için bu en iyi çözümdür. Jolla geçen yaz bir tablet çıkarmış ve bunun için kitle fonlaması yöntemiyle gerekli parayı toplamıştı. Ancak bu tablet planları suya düşmüş, Jolla Tablet hayata geçememişti. İş ortaklıklarıyla Jolla, Sailfish OS’i tüketicilerle buluşturabilir ve bu platformun yeni bir Firefox OS olmasının önüne geçebilir. Bunu zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER