Teknoloji

Yeni Apple TV Bluetooth oyun kumandalarını destekleyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-dedikodu-290815

Apple’ın gelecek hafta Apple TV’nin yeni versiyonunu tanıtması ve yeni ürünle birlikte TV’de oyun deneyimine eğilmesi bekleniyor. 9to5Mac’in haberine göre Apple TV, konsolları da kontrol etmeye olanak sağlayan Bluetooth oyun kumandalarını destekleyecek.

Haberde Apple TV’nin basınca duyarlı tuşları, joystickleri ve temel hareket kontrollerini destekleyeceği belirtiliyor. Bunlar, iOS için çıkmış olan oyunları Apple TV’de de rahatlıkla oynamanın mümkün olabileceğini gösteriyor. Görünüşe göre, söz konusu kumandalar Apple tarafından değil, üçüncü taraf aksesuar üreticilerinin üretimiyle sağlanacak.

Apple TV kumandaları, Wii’dekine benzer bir hareket kontrolüne sahip olmayacak. Halbuki daha önce çıkan bir haberde aksi durum öne sürülüyordu. Bunun yerine şu anda iPhone ve iPad’de de kullanılabilir olan üç farklı temel eğme hareketli kontrol desteklenecek. Diğer bir deyişle Apple TV kumandasını bir araba yarışı oyunu oynarken sağa sola eğebileceksiniz, ancak onu sanal bir silah gibi ekranda bir yere doğru doğrultmanız mümkün olmayacak.

Gelecek Apple TV’nin uzaktan kumandasıyla ilgili epey şey söyleniyor, ancak 9to5Mac’in haberinde yer alan detaylar en son ürünün niteliklerini belirtiyor gibi görünüyor. Bu uzaktan kumanda izleme dörtgeni, ana ekran tuşu ve sesle aramayı etkinleştirecek Siri tuşu barındıracak. Arama işlevinin cihaz genelinde arama yapmayı sağlamaya yakın olacağı söylenirken, Siri de belirli bir uygulamayı açmak veya ilgi çekici bir film bulmak için kullanılabilir. Kumandanın pilinin kullanıcılar tarafından değiştirilebilir olacağı da söyleniyor.

9to5Mac’in haberinde yeni Apple TV ile ilgili başka detaylar da yer alıyor. Örneğin cihazın 149 dolar ile 199 dolar arasında bir yurt dışı satış fiyatına sahip olacağı belirtiliyor. Bu, şu anda 250 TL civarında bir fiyata satılan Apple TV’nin yeni versiyonunun fiyatının 500 TL’nin altında olmayabileceğini gösteriyor. Bunun dışında cihazın kullanıcı arayüzünün önemli oranda değiştirileceği, uygulama mağazasının ekleneceği ve bu mağazadan oyunların indirilebileceği belirtiliyor.

Her ne olursa olsun, Apple TV ciddi bir oyun cihazı hâline gelme hevesi taşımıyor, hâlâ TV veya film izlemeye odaklanmayı sürecek. Ancak Apple’ın bu cihazla birlikte PS4 ve Xbox One gibi ev konsollarının alanına doğru biraz daha genişleyeceği bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER