Teknoloji

Wi-Fi Sertifikalı Geçiş Noktası bağlantı noktalarına otomatik giriş yapmayı sağlayacak

3G şebekelerinin yayılması, sunulan veri hızlarının yüksek ve fiyatların makul olması sayesinde dışarıda internet erişimi konusunda önemli bir seçenek elde etmiş durumdayız, ancak bu durum insanların Wi-Fi şebekelerine bağlanma konusunda ısrarlı olmasına engel olmuyor.

Her ne kadar Wi-Fi üzerinden internete bağlanmak batarya ömrünü tüketmeyi engellese de, her zaman bağlanacak uygun bir ağ bulmak mümkün olmuyor. Üstelik bağlanacak uygun bir ağ bulunsa bile, bunların çoğunda internet tarayıcısı üzerinden açılan ek kimlik doğrulama ekranları bulunuyor, TTNET Wi-Fi da olduğu gibi. Wi-Fi Sertifikalı Geçiş Noktası standardı en azından TTNET Wi-Fi gibi ek kimlik doğrulama gerektiren ağlar arasında geçişlerde her seferinde kullanıcı girişi yapma zahmetini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Cihazlar çeşitli yöntemlerle sertifikalandırılacak, bu işlemler arasında yazılım izinleri veya SIM kart gibi donanımlar da yer alıyor. Sertifikalandırılan cihazlar WPA2 güvenlik protokolünü ve servis sağlayıcıları arasındaki dolaşım anlaşmalarını destekleyecek.

Küresel mobil veri trafiğinin 2016’da dört katına çıkmasının beklendiği bir ortamda operatörler bu gelişmeden oldukça memnun olacaktır. Ne de olsa, beklenen bu veri trafiğini kaldıracak, ağlardaki yoğunluğu yönetim mâliyetini düşürecek çözümlere ihtiyaç var. Wi-Fi Birliği tarafından sunulan bu programın sertifikasın testleri temmuzda başlayacak.

İlgili – Computer World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER