SanDisk ve Toshiba tarafından geliştirilen yeni bir flaş bellek yongası 128 Gb’lık veriyi bir kuruşluğun yüzeyinden daha küçük bir alana sığdırmaya imkân veriyor. 170 milimetre karelik alana sahip olan yonga SanDisk’in geçen yıl testlerine başladığı 19nm devrelerini barındırıyor, ayrıca her bir hücreye üç bitlik veri yazılmasına izin veren X3 teknolojisini de içeriyor.
SanDisk boyutları 16 gigabayta denk gelen bu yeni yongaların saniyede 18 MB yazabileceğini belirtiyor, ancak gerçek dünyada hızlar tabii ki değişkenlik gösterecek. Bu teknolojiyi baz alan ilk ürünler geçen yıl dağıtıma çıkmıştı ve şu anda üretim hacmi giderek artmakta. Yongaların 64 Gb’lık versiyonu da microSD kartlar için geliştiriliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Intel Quanta’yı dünyanın en büyük notebook üreticisi olarak tanımlıyor: Casper bu ekosistemde nerede?

iPhone 18 Pro Max’in 20 Wh üzerindeki pili iOS 27’yi değiştirdi

Microsoft Auto SR, Panther Lake ile oyunlarda 1080p’ye çıkıyor

Huawei UnifiedBus ile milyon NPU’luk yapay zeka kümesi kuruyor

iPhone 18 Pro Türkiye’de satışa çıktı, ilk kullanıcılar telefonlarını aldı
SanDisk hangi cihazların entegre yongalar barındırdığı hakkında bir bilgi vermese de, çeşitli mobil cihazlarda ve katı durum disklerinde bu yongaların bulunacağı şeklinde bir tahmin yapmak çok da zor olmaz. Temel alınan teknoloji San Francisco’da düzenlenecek Uluslararası Katı Durum Devreleri Konferansı’nda da tanıtılacak.
İlgili – BusinessWire (SanDisk)
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






