Teknoloji

Vestel OLED TV IFA 2016’da sergileniyor, Toshiba anlaşması duyuruldu

Vestel Toshiba
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472736516359{margin-top: -15px !important;}”][vc_column_text]Vestel ToshibaVestel’in IFA 2016 kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısının en önemli duyurusu Toshiba ile varılan marka lisans anlaşması oldu. Sharp’tan sonra Japonya’nın bir diğer elektronik üretici devinin Avrupa kanadını alan Vestel, Toshiba markalı TV’lerin Avrupa pazarındaki üretimi, satışı, pazarlaması ve tedarik zincirinden sorumlu olacak.

Anlaşma kapsamında Vestel, Avrupa’da yeni bir yapılanma kuracak. Avrupa’nın merkezindeki Toshiba fabrikası hem Toshiba hem de Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılacak.

Toshiba ile İngiltere’de başlamak üzere, Avrupa pazarında geniş bir dağıtım ağı kurmayı hedeflediklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan bu işbirliği ile ilgili olarak, Toshiba ile uzun yıllardır süregelen yakın işbirliğini geliştirmekten gurur duyduklarını kaydetti. “Toshiba’nın mükemmel marka ve teknoloji mirası ile Vestel’in engin altyapısı, destek ağı ve güçlü perakende ilişkileri birleşince ortaya doğal bir uyum çıkıyor. Yüksek kaliteye sahip Toshiba ürünleri dünya çapında çok büyük bir üne sahip, dolayısıyla Toshiba ürünlerini premier TV markası olarak Avrupa?da sunmak bizim için önemli bir fırsat. Hedefimiz Toshiba’nın pazar payını yüzde 5?in üzerine çıkarmak. Vestel olarak hali hazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak.” diye konuştu.

Vestel OLED TV IFA 2016’da sergileniyor

Vestel OLED TV
Vestel OLED TV

Bu arada Vestel, kendi deyimiyle Türkiye’nin ilk yerli üretim OLED TV’sini de IFA’daki katılımcılar ile buluşturuyor. Vestel 65 inç OLED TV, IFA’da sergilenmesinin ardından tüketicilerle buluşacak.

Türkiye’nin ilk yerli OLED TV’sini üretmenin gururunu yaşadıklarının altını çizen Turan Erdoğan, 2016 yılının ilk yarısına bakıldığında Avrupa’da TV pazarının yüzde 5’e varan küçülme oranları yaşadığını, ancak kendilerinin Avrupa’da yüzde 30’un üzerinde büyüdüğünü kaydetti. Türkiye TV pazarındaki liderliklerini pekiştirerek, Avrupa’da ikinci sıraya yerleştiklerine de dikkat çekti. “TV’de teknolojik ilklerin öncüsü bir grup olarak geçtiğimiz yıl çıkardığımız ilk kavisli TV’nin ardından ilk yerli üretim OLED TV’yi tüketicilerimizle buluşturarak, dar açılarda bile görüntüyü bozmadan sunabilen teknolojisi sayesinde kusursuz bir TV izleme deneyimi yaşatacağız.” diye konuştu.

Vestel OLED TV, bağımsız aydınlanabilen organik LED teknolojisi ile birlikte 4K Ultra HD, High Dynamic Range (HDR) ve V-UHD Wide Color Gamut özellikleri sayesinde “mükemmel siyah” ve “sınırsız kontrast” ile gerçeğe en yakın renk ve görüntüleri kusursuz şekilde ekrana taşıyor. Evinde her yönden yüksek kalitede ses deneyimi yaşamak isteyenler için DTS Tru-surround ses desteği ve DTS HD decoder ile ses deneyiminin de Vestel OLED TV ile farklı bir boyuta taşındığı belirtiliyor. Bleutooth ve dahili WiFi gibi özelliklerinin yanında Netflix portalı da Vestel OLED TV’de mevcut. Böylelikle dünyaca ünlü film ve dizileri 4K UHD olarak izlemek mümkün oluyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472736535832{border-left-width: 10px !important;}”][td_block_7 custom_title=”IFA 2016 HABERLERİ” custom_url=”http://www.teknoblog.com/ifa-2016/” header_text_color=”#ffffff” header_color=”#f04a0a” tag_slug=”ifa 2016″][/vc_column][/vc_row]

İLGİLİ HABERLER