Teknoloji

Sony Signature Series ses aksesuarlarını IFA 2016’da tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony signature seriesSony CEO’su Kaz Hirai, şirketinin Berlin’de IFA 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte ses ekipmanlarına meraklı ve varlıklı takipçilerini de unutmadı. Şirket, “Sony Signature Series” adını taşıyan referans cihaz tasarımlarını görücüye çıkarttı. NW-WM1Z ve NW-WM1A Walkman’ler, MDR-Z1R kulaklık ve TA-ZH1ES kulaklık amplifikatörü, serinin üyeleri arasında yer alıyor. Fiyat etiketinde 3 bin 200 dolar yazan NWM1Z Walkman, gerçekten altın kaplamalı olmasıyla dikkat çekiyor. Bu hem cihaza daha şık bir görüntü kazandırıyor hem de temas direncini ve oksitlenmeyi azaltıyor.

NW-WM1Z ile neredeyse aynı tasarıma sahip NW-WM1A arasındaki fark, gözle pek anlaşılmayacak cinsten. NW-WM1A Walkman’in fiyat etiketinde ise 1200 dolar yazacak. Her iki Walkman de 384kHZ/32-bit “Hi-Res” müzik formatını destekliyor. Sony’den yapılan açıklamaya göre, ayrı dijital ve analog devrelerin varlığı sayesinde daha düşük bit oranına sahip dosyalar da yüksek çözünülüklü hâle getiriliyor. Doğru kulaklıkların kullanılması durumunda sistem, dengeli bağlantıları da destekliyor.

sony signature seriesSignature Series’in dikkat çeken üyelerinden birisi de, MDR-Z1R kulaklık oluyor. Kulaklık için 2 bin 300 dolar ödemek gerekiyor. 70mm magnezyum kubbeli bir sürücü bulunduran kulaklık, alüminyum kaplı diyafram ve neodimyum mıknatıs yer alıyor. Altın kablo girişi ise sinyal kaybını azaltıyor ve doğal sesleri duymayı kolaylaştırıyor.

Sony Signature Series içinde bulunan üç cihazın faturası 7 bin 700 dolara çıkıyor

Signature Series’in en sıra dışı parçalarından birisi de kulaklık amplifikatörü. TA-ZH1ES’e sahip olmak için 2 bin 200 dolar ödemek gerekiyor. Üst segment Walkman, kulaklık ve amplifikatörün varlığıyla birlikte Sony Signature Series için ödenmesi gereken miktar 7 bin 700 dolara kadar yükseliyor.

İLGİLİ HABERLER