Eğlence

Steam üzerinden satın alınan oyunlar 10 bilgisayara paylaştırılabilecek

Bilgisayar oyunlarına erişim için Steam’i kullanan oyun severler artık tüm oyun kütüphanelerini aile üyeleri ve arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Steam’in Aile Paylaşımı adındaki yeni programı sayesinde oyuncular Steam’den satın aldıkları oyunların en fazla 10 bilgisayarda daha oynanmasına izin verebilecek. Söz konusu özellik önümüzdeki hafta kısıtlı bir beta sürümü olarak aktif hale gelecek ve ilk etapta 1000 kullanıcı bu özelliği deneyebilecek.

steam-family-sharing-120913

Aile Paylaşımı özelliği oyuncuların Steam kütüphanesindeki neredeyse tüm oyunları kapsıyor olsa da, bazı oyunlar bu programın dışında kalıyor. Steam’den yapılan açıklamada üçüncü taraf giriş anahtarlarına veya yenilenen aboneliklere ihtiyaç duyan oyunların bu programın dışında tutulacağı belirtildi. Bölgesel kilide sahip oyunlar da bu program kapsamında sadece kendi bölgelerinde oynanabilir olmaya devam edecek.

Oyun paylaşım sürecini başlatmak için öncelikle Steam kullanıcısının kütüphanesine erişmek istediği diğer Steam kullanıcısına bir yetkilendirme talebi göndermesi gerekiyor. Gereken yetkilendirme izninin verilmesi kullanıcıların hesaplarını veya oyun süreçlerini paylaşıma açtığı anlamına gelmiyor. Kütüphaneye aynı anda sadece bir kullanıcı erişebilirken, burada da kütüphanenin asıl sahibine öncelik veriliyor. Diğer kullanıcılar birkaç dakika içinde işlerini toparlamazlarsa, sistem onları dışarıya alıyor.

Valve’ın Steam’de oyun paylaşımı özelliğini aktif hale getireceğine dair dedikodular daha önce de çıkmıştı. Söz konusu özelliğin Microsoft ve Sony’nin yeni konsollarının piyasaya çıkışından önceki döneme gelmesiyse ilginç bir zamanlama örneği olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> Steam

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER