Teknoloji

Intel Quark işlemciler ile geleceğin giyilebilir cihazlarında yer alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel CEO’su Brian Krzanich IDF 2013’te Quark olarak adlandırılan yeni yongasını tanıttı. Mevcut Atom işlemcisinin beşte biri büyüklüğe sahip çekirdeğe sahip olan bu yongaset hakkında gelecekte epey konuşacağız gibi görünüyor.

intel-quark-idf-2013-120913

Quark X1000’in mevcut Atom yongalarının tükettiğinin onda biri oranında enerjiye ihtiyaç duyması bu yongaseti günümüzün ve geleceğin uzun ömürlü çalışma gereksinimli dünyasında biraz daha çekici ve değerli hâle getiriyor.

Bu arada giyilebilir teknolojiler de giderek daha popüler hâle geliyor. Ancak bu teknolojileri destekleyecek uygun yongaüstü sistemlerin de varolması gerekiyor ki, bu teknoloji beklentileri karşılasın. İşte bu noktada Quark serisi yongasetler bir hayli iddialı olacak gibi görünüyor.

Krzanich’in de belirttiği gibi Quark sınıfı işlemciler sayesinde giyilebilir cihazları herhangi bir endişe duymaksızın takmak ve kullanmak mümkün olacak.

Quark işlemciler Intel’in yalnızca PC ve mobil cihaz işlemcileri için uğraşmayacağı, geleceğin teknolojisi olan giyilebilir cihazlarda da yer almak için sıkı şekilde çalışacağını gösteriyor.

İlgili >> Pocket-lint

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER