Teknoloji

Steam’den aile paylaşımını kolaylaştıracak yeni özellikler

steam

Steam aile paylaşımı sistemini “Steam Aileleri” adı altında yeniledi. Yeni sistem bir kütüphaneden kaç kişinin oyun oynayabileceğiyle ilgili sınırlamayı ortadan kaldırıyor. Çocuklar için oyun satın almak kolaylaşırken, yeni ebeveyn denetimleri ve paylaşım seçenekleri ekleniyor.

Daha öncesinde kullanıcıların Aile Paylaşımı ve Aile Görünümü adında iki farklı sistemi kullanması gerekiyordu. Bu sistemlerle hem kütüphane paylaşımı yapılabiliyor hem de çocukların oynayabileceği oyunlar sınırlandırılabiliyordu. Eski dönemde bir kütüphanedeki oyunu bir kullanıcı oynarken, diğer kullanıcıların farklı bir oyunu oynaması mümkün olmuyordu.

Ancak artık bu durum değişiyor. Bir kullanıcı Half-Life oynarken, bir diğer kullanıcı da aynı kütüphaneden Portal 2’yi oynayabilecek Ancak iki kullanıcının aynı anda Portal 2’yi oynaması mümkün olmayacak.

steam aile paylaşımı

Steam’in yeni aile paylaşımı özelliklerini denemek için beta programına katılmak gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Arayüz > Müşteri Beta Katılımı adımlarını izlemek ve ardından “Steam Aile Betası” seçeneğini işaretlemek gerekiyor. Ardından bir aile oluşturmak için Mağaza sayfasına gidiliyor. Hesap sekmesine tıklatıldıktan sonra Hesap detayları üzerinden Aile Yönetimi seçeneğine gidiliyor ve buradan bir aile oluşturuluyor.

steam aile paylaşımı

Steam kütüphaneleri, daha önce olduğu gibi, diğer beş aile üyesiyle paylaşılaiblecek. Ancak yetkilendirilebilecek cihaz sayısına ilişkin herhangi bir sınırlama söz konusu değil. Daha önce bu sayı 10 idi. Buna ek olarak, yeni dönemde çevrimdışı oyun oynamak da desteklenecek.

Steam yeni aile paylaşımı özellikleriyle ebeveynlerin işini de kolaylaştırıyor

Yeni dönemde ebeveynlerin işi de kolaylaşıyor. Artık ebeveyn kontrolleri sadece oyun sürelerini belirlemek ve erişilebilecek içerikleri kısıtlamakla sınırlı kalmayacak. Anne ve babalar, oyun satın almaları için çocuklarına hediye kartı veya kendi kredi kartlarını vermekten de kurtuluyor. Sadece gelen oyun talebini oynamak yeterli oluyor ve ücret ebeveynin kredi kartından tahsil ediliyor.

Yeni sistemin bölgesel kilidi olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla farklı ülkelerde yaşayan kullanıcıların aile paylaşımında buluşması mümkün olmayabilir. Buna ek olarak, bir aile paylaşımından çıkan kullanıcılar bir yıl boyunca yeni bir aile grubu kuramıyor veya mevcut bir aile grubuna katılamıyor.

Steam geliştircilerin oyunlarını aile paylaşımı için onaylamasının gerektiğini hatırlatıyor. Ücretsiz oyunlar ve abonelikler ise aile paylaşımının dışında kalacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER