Teknoloji

Oculus Rift için yeni bir “Oculus Remote”

oculus rift oculus remote

Sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift ile birlikte geleceği belirtilen küçük uzaktan kumanda Oculus Remote’un taslakları 2015’in ortalarında internete sızmıştı. Oculus, resmi blogunda yayınladığı bir yazıyla uzaktan kumandanın varlığını doğruladı.

Tasarım bakımından daha önce görülen taslaklardaki aksesuara fazlasıyla benzeyen Oculus Remote, şirket tarafından “VR deneyimlerinde gezinmeyi kolaylaştıran basit ve sezgisel bir giriş aracı” şeklinde tanımlanıyor. Oculus, uzaktan kumandanın varlığını doğrulasa da, detayları henüz açıklamadı.

Uzaktan kumanda sanal gerçeklik deneyimi için oldukça işlevsel bir araç olarak niteleniyor. Dolayısıyla Oculus Rift’in daha sonraki versiyonlarının kutudan Remote ile çıkacak olması sevindirici bir gelişme şeklinde nitelenebilir.

Oculus Rift, bugün itibarıyla ön siparişe sunuldu. Sanal gerçeklik başlığının önümüzdeki nisan ayında sevk edilecek ilk partisi şimdiden tükenmiş durumda. Oculus Rift, aynı zamanda bazı mağazalarda da raflardaki yerini alacak. Oculus, 2016’nın sonuna kadar Rift için 100’den fazla oyun yayınlamayı taahhüt ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER