Teknoloji

Microsoft Xbox One’a sesli mesajlaşma özelliği ekliyor

Önümüzdeki ay yayınlanacak yazılım güncellemesi, Microsoft’un en yeni oyun konsolu Xbox One’a sesli mesajlaşma desteği getirecek. Kullanıcılar kısa ses kayıtlarını Xbox Live üzerinden arkadaşlarına gönderebilecek. Xbox’ın Güncelleme Ön İzleme programının katılımcılarına dağıtılmaya başlanan yeni yazılım, kesintileri önlemek için parti sohbetine özel sunucuları ve daha geniş bir “Ne var ne yok?” bölümünü beraberinde getiriyor.

Xbox One’ın selefi Xbox 360’ta ilk günden bu yana sesli mesaj göndermek mümkündü. Ancak Xbox One’da bu özelliğe rastlanmaması pek çok kullanıcı için hayal kırıklığı olmuştu. Microsoft yaklaşık 1,5 yılın sonunda hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için kolları sıvayarak, geç de olsa Xbox One sahiplerinin gönlünü almayı başarmış oldu.

Nisan ayında tüm kullanıcılara ulaştırılacak güncelleme, Xbox One’ın arayüzünde de bazı değişiklikler yapıyor. Kullanıcılar ilgili uygulamayı açmadan da başarı bildirimlerini kontrol edebilecek, ayrıca belli oyunlar hakkındaki bilgilere tek elden ulaşmak için oyun merkezi bağlantıları oluşturulacak. Güncellemenin nisan içindeki kesin yayın tarihi konusunda ise şimdilik bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER