Teknoloji

Microsoft mâli yılının son çeyrek rakamlarını açıkladı, beklentileri aştı

Nokia için dün gelen haberler pek iyi sayılmazdı, şirketin mobil alandaki yeni ortağı Microsoft’un tablosu ise çok daha parlak görünüyor. Yazılım devi 2011 mâli yılının dördüncü çeyreğine yönelik rakamları açıkladı. Bu dönemde şirket 17.37 milyar dolar gelir elde etti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik artış kaydetmiş oldu. Ayrıca şirket üçüncü mâli çeyrekte kaydettiği 16.43 milyar dolarlık gelir rekorunun da üstüne çıktı.

Microsoft elde ettiği gelirden 5.87 milyar dolar net kazanç elde etti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış kaydetmiş oldu. Tüm yılın geneline bakıldığında, gelirler açısından başka bir rekorun elde edildiği görülüyor. Şirket bir önceki yıla  göre gelirlerinde yüzde 12’lik bir artış kaydetti ve mâli yıl sonunda 69.94 milyar dolarlık gelir elde etmiş oldu.

Bu iyi haberlerin gelmesine vesile olan nedenlere bakalım: Eğlence ve Cihazlar Bölümü gelirlerini çeyrek bazında yüzde 30, yıl bazında ise yüzde 45 oranında arttırdı. Bunda Xbox 360 ve Kinect satışları itici güç teşkil etti. Bing ve Çevrimiçi Servisler de iyi haberlerin geldiği bölümler arasındaydı. Rekabette giderek daha fazla zemin kazanan Bing arama motoru çeyrek gelirlerinin yüzde 17 oranında artmasına yardımcı oldu. Ne var ki, Windows ile ilgili gelirlere baktığımızda ise herşeyin güllük gülistanlık olmadığını görüyoruz. Bu cephede gelirler yüzde 1’lik gibi az bir oranda düşüş göstererek yatay seyirde ilerledi. Bakalım, Windows 8 bu alanda işlerin tersine dönmesine yardımcı olacak mı?

İlgili – Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER