Teknoloji

LG’nin webOS akıllı saati 2016’nın başında piyasaya çıkabilir

lg akıllı telefon

lg-logo-140214 (650 x 434)

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, LG’nin webOS işletim sistemli akıllı saat planları önümüzdeki yıl gerçeğe dönüşebilir. Şirketin webOS işletim sistemli bir akıllı saat üstünde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşırken; The Wall Street Journal’ın kaynağı, LG’nin üstünde daha fazla kontrol kurabileceği alanlar çerçevesinde bir ekosistem inşa etmeye çalıştığını belirtti.

Güney Koreli şirketin kendisine üzerinde kontrol kurabileceği bir ekosistem kurmaya çalışması, şirketin webOS akıllı saatinin piyasadaki Android saatlere kıyasla daha farklı bir anlayışla hazırlandığını ortaya koyuyor. Ancak söz konusu akıllı saatin asla gün yüzü görmeme ihtimalinin bulunduğunu da unutmamak gerekiyor.

LG geçtiğimiz yıl içinde G Watch ve G Watch R isimli iki Android saati piyasaya sürmüştü. Ancak LG’nin elinde Palm’dan miras kalan ve fazlasıyla özlenen webOS’u bulunması pek çok yazılımcı ve kullanıcıyı heyecanlandırıyor. Halihazırda akıllı televizyonlarında webOS’u kullanan Güney Koreli şirketin webOS’u klasik bir analog saatte kullanacağına dair iddialar geçtiğimiz ekim ayında gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER