Teknoloji

LG G6 kavisli OLED ekrana sahip olmayacak

lg g6LG’nin önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen amiral gemisi G6’ya kavisli OLED ekran yerleştireceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak Güney Kore kaynaklı son haberler, elektronik devinin bu tercihten vazgeçtiğini söylüyor. LG’nin yeni amiral gemisinde de sektörün genel dinamiklerinden uzaklaşmayacağı ve pek çok akıllı telefonda olduğu gibi düz LCD panellerini tercih edeceği söyleniyor.

Bu kararda şirketin ekran üreten LG Display biriminin gerekli miktarda kavisli OLED paneli hazırlayamayacağı düşüncesinin rol oynamış olabileceği belirtiliyor. Şirketin Güney Kore’nin Gumi şehrinde inşa ettiği yeni ekran üretim tesisinin 2017’nin ikinci yarısı itibarıyla hazır hâle gelmesi bekleniyor. LG G6 için belirlenen çıkış tarihiyse yılın ilk yarısının içinde kalıyor. Dolayısıyla kavisli OLED ekranın telefona yerleştirilmesi pek mümkün olmayacak gibi gözüküyor.

Haberde G6’nın metal kasasının üstüne sertleştirilmiş camın da ekleneceği bilgisi yer alıyor. LG’nin geliştirdiği manyetik rezonans temelli kablosuz şarj teknolojisinin ise G6’nın çıkışına kadar hazır olmayacağı düşünülüyor. Söz konusu teknolojiyle aynı anda birden çok akıllı telefonun 2-3 cm. mesafeden şarj edilebileceği belirtiliyor. Bu teknolojinin hayata geçişinin LG G7’nin çıkışıyla birlikte olabileceği söyleniyor.

LG G6 tasarımı konusunda nihai karar verilmiş değil

LG G5’te uygulanan modüler tasarımın G6’ya uygulanıp uygulanmayacağı konusunda birbirinden farklı sinyaller geliyor. Bazı LG yöneticileri modüler tasarımın korunacağını belirtse de, çeşitli kaynaklarda tasarım bakımından daha farklı bir yola gidilebileceği öne sürülüyor.

İLGİLİ HABERLER