Teknoloji

Larry Page: “Steve Jobs Android iPhone’dan sonra çıktı diyerek tarihi yeniden yazıyor”

Steve Jobs’un D8’de Google için yapmış olduğu “bizimle rekabet etmeye karar verdiler… biz arama işine girmedik” şeklindeki açıklamalar Larry Page’in pek hoşuna gitmemiş gibi görünüyor. Eric Schmidt ile birlikte Reuters’e bir mülakat veren Page, Jobs’un “tarihi birazcık yeniden yazmaya çalıştığını” ve telefon işine Apple’dan sonra girdiklerine dair açıklamanın mantıklı olmadığını söylemiş.

Page’e göre Google Android için “çok uzun zamandır” çalışıyor. Şirketin mobil alana girmekteki temel amacı ise sağlam web tarayıcılı telefonlar geliştirerek piyasadaki boşluğu doldurmakmış. Aslına bakarsanız, bu doğru… Google Andy Rubin’in Android şirketini 2005 yılında satın almıştı. Ancak Android’in resmen duyurulması ise Kasım 2007’ye kadar gerçekleşmedi. Bu tarihte bile Android şimdilerde gördüğümüz, sevdiğimiz Android’den oldukça uzaktı. Bu işletim sisteminin derli toplu hâlini ilk alışı ise Eylül 2008’de T-Mobile G1’in çıkmasıyla birlikte gerçekleşti. Google’ın işletim sisteminin en büyük ivmeyi kazanmasının ise Android 2.0’ın çıkışından sonra gerçekleştiği birçok çevre tarafından dile getiriliyor. Bundan sonra Android iPhone’dan ayrışmaya ve cihaz satışlarını giderek arttırmaya başladı.

Eric Schmidt ise Page’in yorumlarına ek olarak pazarın iPhone ve Android’in birlikte yaşayacakları kadar büyük olduğunu söylemiş. Zaten hiçbir insan da hangi platformun önce çıktığına bakarak telefon seçimi yapmamıştır, bundan sonra da yapmayacaktır. Ancak Google ile Apple arasında giderek ateşlenen rekabetin yararını en çok kesim olan son kullanıcılar olarak bu işten oldukça memnun olduğumuzu belirtelim.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER