Teknoloji

HP bulut bilişim, bağlanabilirlik ve yazılım servislerine odaklanacak

HP’nin tepe yöneticisi Leo Apotheker, San Francisco’da düzenlenen bir toplantıda şirketin gelecek stratejileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. HP, kişisel bilgisayar ve yazıcı işlerinin ötesine açılımlar yapıyor, bulut tabanlı bilişim, bağlanabilirlik ve yazılım gibi alanlara odaklanıyor.

HP kendi bulut platformunu kurarak kurumsal ve bireysel kullanıcılara bulut tabanlı servisler sunmayı hedefliyor. Bunun yanında halka açık bulut platformunun kendine ait bir uygulama mağazası bulunacak. HP’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde satmayı hedeflediği 100 milyon webOS tabanlı cihaz bulut yapısıyla çalışabilir olacak. Vertica Systems’in satın alınmasıyla birlikte HP, yüksek sayıdaki müşteriyle olan etkileşim için gerekli olan büyük veritabanını yönetebilecek.

Söz konusu yazılım olduğunda ise HP bulut platformu aracılığıyla yazılımı bir servis olarak sunmayı planlıyor. Herşeyin bulut üzerine yerleşmesiyle birlikte güvenlik de son derece önemli bir unsur hâline gelecek. HP dünyadaki en büyük beşinci güvenlik bilgi teknolojileri şirketi ve şirket bulut bilişim sistemini güvenli tutmanın anahtar nokta olduğunu söyleyerek güvenliğe verdikleri yüksek önemi ortaya koyuyor.

Ne var ki, HP dün düzenlenen toplantıda webOS ile ilgili çalışma süreci hakkında bilgi vermedi. HP’nin 2012 yılında piyasaya süreceği Windows tabanlı PC’lerde webOS’e de yer vermesi bekleniyor.

İlgili – Venture Beat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER