Eğlence

Zynga’nın mobil oyun pazarındaki düşüşü sürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zynga-logo

Bir dönem Facebook bünyesindeki en popüler oyunlara imza atan Zynga, mobil oyun dünyasının en önemli şirketleri arasına girmişti. Ancak mobil oyun dünyasındaki eğilimlerin değişmeye başlamasıyla birlikte bundan iki yıl önce düşüşe geçen Zynga, gidişatı tersine çevirmeye çalışsa da bu konuda pek başarılı olamamıştı.

Mobil oyun sektöründe Zynga’nın açtığı boşluk ise çeşitli şirketler tarafından dolduruluyor. Bu şirketler arasında en fazla göze çarpanı ise dünya çapında bir çılgınlığa dönüşen Candy Crush Saga’nın geliştiricisi King Digital.

Mobil oyun dünyasında dengelerin değiştiğini Zynga ve King Digital’ın rakamları sayesinde görmek mümkün oluyor. 2012’de piyasa değeri 14 milyar dolar olarak gösterilen Zynga’nın mevcut değeri 182.4 milyon dolara kadar gerilerken, King Digital’ın piyasa değeriyse 4.6 milyar dolar seviyesine kadar yükseldi. Zynga’nın ve Angry Birds’ün geliştiricisi Rovio’nun hatalarını tekrarlamayan King Digital, Candy Crush’ın başarısını farklı oyunlara aktarmayı başardı.

Kötü gidişatı durdurmak için hâlen oldukça sıkı biçimde çalışan Zynga, 2015 içinde 6 ila 10 yeni mobil oyunu yayınlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER