Teknoloji

ZTE yeni bir katlanabilir ekranlı telefon tasarımının patentini aldı

zte

ZTE, 2017’de çıkarttığı Axon M ile katlanabilir telefonların ilk örneklerinden birini sergilemişti. Söz konusu telefonda 5.2 inç büyüklüğündeki iki ekran, bir menteşe aracılığıyla birleştirilmişti. Samsung’un geçtiğimiz ay sergilediği katlanabilir ekranlı telefon prototipinde ise başka bir teknoloji kullanılıyor. Huawei ve LG’nin de Samsung’un açtığı yoldan yürümesi bekleniyor. Görünen o ki, ZTE de bu yeni döneme uyum sağlayacak üreticiler arasında bulunuyor. Çinli şirket tarafından yapılan patent başvurusu, bu yöndeki hazırlıklar hakkında ipucu veriyor.

ZTE’nin patent dosyasında yer alan çizimler, şirketin Axon M’e pek benzemeyen ve Samsung’un prototipine daha yakın duran bir tasarım hazırladığını gösteriyor. Cihazın arka panelinde çift lensli kamera modülü ve yuvarlak parmak izi tarayıcısı bulunurken, dış ekranın varlığı da göze çarpıyor. Ekranlar tamamen açıldığında cihaz bir tablet görünümüne kavuşuyor.

ZTE’nin patent dosyasında ekran boyutları konusunda bilgi verilmiyor. Ancak tablet ekranının boyutunun dış ekranın boyutunun iki katı olacağı belirtiliyor. Dış ve iç ekranların yüksekliğinin aynı olması da dosyada göze çarpan bir diğer unsur oluyor. Çinli üreticinin patent başvurusunu 27 Şubat 2018 itibarıyla yaptığı görülüyor.

ZTE için 2018 pek kolay geçmemişti. ABD tarafından uygulanan ithalat yasağı nedeniyle bir ara kapıya kilit vurma noktasına gelen şirket, yetkili makamlarla varılan ve bazıları oldukça ağır koşullar içeren uzlaşma anlaşmasıyla birlikte faaliyetlerine tekrar başlayabilmişti.

İLGİLİ HABERLER