Teknoloji

ZTE Iceberg konsept telefonunda iki çentik ve cam köşeler var

zte icebergZTE, yeni konsept telefonunu geliştirirken muhtemelen “iki her zaman birden daha iyidir” mantığıyla hareket etmiş olmalı. ZTE Iceberg adını taşıyan yeni tasarım konseptinin ekranının hem üstünde hem de altında çentik bulunuyor. WinFuture sitesi taradından paylaşılan görsellere göre, ekran geri kalan bölümlerde de kenardan kenara yayılıyor.

Alt kısımdaki çentik telefonun ön yüzüne yerleştirilmiş hoparlörüne ev sahipliği yaparken, üst kısımdaki çentiğe de selfie kamerası, ortam ışık sensörü ve telefon görüşmeleri için ahize hoparlörü yerleştirilmiş.

ZTE’nin deneyi burada durmuyor. Gariptir ki, Iceberg’in her bir köşesi camdan yapılmış, bu da telefona normal bir telefona göre daha farklı bir görünüm kazandırıyor. Bu yapı ZTE’nin konsept telefonuna biraz daha modern sanat müzelerinde sergilenmeyi hak eden bir parça niteliğini kazandırmış. Belki de, adını aldığı “buzdağı”ndan esinlenen ZTE, köşeleri camdan yaparak telefonun sanki buzun içine gömüldüğü izlenimini vermek istemiştir.

zte iceberg

Yukarıdaki sıra dışı unsurların dışında, ZTE Iceberg geleneksel biçimde çift arka kameraya ve arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucusuna sahip. Akıllı bağlantı için bir port da bulunuyor. Böylelikle telefona, tıpkı Moto Z’nin Moto Mods aksesuarları  gibi, kamera veya hoparlör aksesuarları bağlanabilecektir. Telefonun gelecek yıl çıkabileceği söyleniyor. Ancak konseptin ötesine geçip geçmeyeceği hakkında yorum yapmak için şimdilik erken gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER