Teknoloji

ZTE Axon 9 Pro ile güçlü biçimde sahalara dönmeyi hedefliyor

zte axon 9 proÇinli ZTE için 2018’in oldukça zorlu geçtiğini söylemek yanlış olmayacaktır. ABD Ticaret Bakanlığı’nın yasak kararı nedeniyle kepenk indirme noktasına gelen şirket, araya ABD Başkanı Donald Trump’ın girmesinin ardından, oldukça çok taviz vererek, yola devam edebilmişti. Sarsıntılı günleri geride bırakmaya çalışan şirket, bu doğrultuda önemli bir araç olarak gördüğü yeni amiral gemisi telefonunu tanıttı. ZTE Axon 9 Pro, IFA 2018’de gözler önüne çıktı.

Axon 9 Pro’da 6.21 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunuyor. 2248 x 1080 megapiksel çözünürlüğe sahip bu ekran, 18.7:9 gibi geniş sayılabilecek bir görüntü oranı sunuyor. AMOLED ekran panelinin Axon Vision adını taşıyan teknolojiyle renk ayarını optimize ettiğini belirten ZTE, böylelikle ortamdaki ışık koşullarına uygun bir renk gösterimi yapıldığına dikkat çekti. Axon 9 Pro’nun ekranı, HDR10 video içeriklerini de destekliyor.

Multimedya deneyimini üst seviyede yaşatmak, ZTE’nin Axon 9 Pro’yu hazırlamaktaki önceliklerinden biri olmuş gibi görünüyor. Bunun için HiFi ses teknolojisine sahip stereo hoparlörler barındıran Axon 9 Pro, Dolby Atmos desteği de sunuyor.

ZTE Axon 9 Pro, 2018 model amiral gemilerinin büyük çoğunluğu gibi, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti barındırıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefonun arkasındaki dikey olarak yerleştirilen kamera modülünde 12 ve 20 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. Yapay zekâ ile desteklenen bu kamera modülünü öndeki 20 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilden alıyor.

3D cam ve metal çerçevenin birleştiği bir kasaya sahip olan ZTE Axon 9 Pro, 7.9 mm. kalınlığında. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip telefonda arka panele yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Akıllı telefon kutusundan Android Oreo yüklü olarak çıkıyor.

ZTE Axon 9 Pro, Avrupa’da önümüzdeki ay içinde satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 649 avro yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER