Teknoloji

ZTE Axon 9 Pro’nun resmi tanıtım görseli iPhone X tarzı tasarımı işaret ediyor

zte axon 9 pro

zte axon 9 proZTE ölümün kıyısına geldi. Amerikan devletinin faaliyetlerine engel koyduğu Çinli şirket, dünyanın en büyük pazarlarından bir tanesinde büyük bir darbe almış olsa da, yine de diğer yerler için işini yapmayı sürdürüyor. Şirketin, gelecek akıllı telefonlarına yönelik çalışmalarının ipuçları Çinli mikro bloglama sitesi Weibo’dan ortaya çıktı. Çok yakında tanıtılması beklenen ZTE Axon 9 Pro‘ya dair ilk ipuçlarına rastlandı. Bu telefon da çentik modasına uyacak gibi görünüyor.

ZTE Axon 9 Pro‘nun iPhone X‘a çok benzediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu telefon çentiği gövdesine uydurmakla kalmıyor, aynı zamanda arkada, sol üst köşede düşey yönde yerleştirilmiş iki kamera da barındırıyor. Telefonun daha önce sızan ve resmi olmayan bir başka versiyonu da ZTE’nin son akımlardan nasıl etkilendiğini ve buna göre tasarımda değişiklikler yaptığını ortaya koyuyor.

Günümüzde çoğu telefonun ekranında çentik var. Üstelik iki kamera da sol üst köşede, düşey eksende konumlandırılıyor. Oppo ve Vivo gibi Çinli markalar farklı tasarımlarla diğerlerinden ayrılma yoluna giderken ZTE, Apple’ı taklit ederek güvenli sularda yüzmeyi tercih ediyor.

Burada soru, Axon 9 Pro‘nun ZTE’nin arzu ettiği kazancı sağlayıp sağlayamayacağı olacaktır. Ne de olsa şirket, Amerikan devleti tarafından kesilen cezayı karşılamak için iyi bir gelire ihtiyacı var. 2016 yılında çıkan ZTE Axon 7, sahip olduğu üst sınıf özellikleri uygun fiyatla birleştirerek beğeni kazanmıştı. Axon 9 Pro’nun da benzer bir başarıyı sergilemesi için duacı olacaktır.

ZTE Axon 9 Pro, 30 Ağustos’ta Çin’de çıkacak. Bu telefonun Amerika gibi önemli pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı şu an için cevabı bilinmeyen bir soru olarak havada asılı biçimde duruyor.

İLGİLİ HABERLER