Teknoloji

ZTE Çin’de 5G telefon dönemini başlattı

zte axon 10 pro 5g

ZTE Axon 10 Pro 5G, Çin’de satışa sunulan ilk 5G destekli akıllı telefon oldu. Geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılan akıllı telefon, 6.47 inç büyüklüğünde 1080p AMOLED ekrana sahip. Qualcomm’un ilk nesil X50 5G modemi de akıllı telefonun kilit bileşenleri arasında bulunuyor.

ZTE ilk 5G telefonunu Çin’de satışa sunsa da, bu telefonu alanların 5G’nin gücünden yararlanmak için sabretmesi gerekiyor. China Mobile‘ın ülkedeki 5G şebekesini ekim ayı civarında faaliyete geçirmesi bekleniyor. Şirket, yıl sonu itibarıyla ülke genelinde 50’den fazla şebekede 5G hizmeti sunmayı planlıyor.

China Telecom ve China Unicom da Çin’de 5G şebekesi kurmak için lisans alan operatörler arasında bulunuyor. Bu operatörlerin şebeklerinin ne zaman faaliyete geçeceği konusunda şu an için kesin bir bilgi verilmiş değil.

ZTE Axon 10 Pro 5G ile Huawei’yi mağlup etti

ZTE, Axon 10 Pro 5G ile Çin’de ilk 5G telefonu çıkarma yarışında Huawei’yi mağlup etmiş oldu. Huawei’nin ilk 5G telefonu olan Mate 20 X 5G, Çin’de 16 Ağustos itibarıyla satışa sunulacak. Akıllı telefon, İngiltere’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde daha önce piyasaya sürülmüştü. OnePlus ve Oppo gibi diğer Çinli üreticilerin 5G telefonları da başka ülkelerde piyasaya sürülmüş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER