Teknoloji

ZTE ABD ile yaptığı anlaşma çerçevesinde üst yönetimini değiştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte abdZTE ABD tarafından uygulanan ithalat yasağının kaldırılması konusunda Trump yönetimiyle yaptığı anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirmeye devam ediyor. Söz konusu yasak şirketin akıllı telefon üretmek için ihtiyaç duyduğu donanım, yazılım ve bileşenlerin yaklaşık üçte birlik kısmına erişimini engellemiş ve şirketi kepenkleri tamamen indirme noktasına getirmişti.

Yasağın kaldırılması için vakit kaybetmeden 1 milyar dolarlık ceza ödemesi yapan şirket, olası yanlışlıklara karşın da şimdiden 400 milyon dolarlık bir teminat yatırmıştı. ABD tarafından uygulanan yaptırımlara uyup uymadığını kontrol edecek bir ekibin bünyesine yerleştirilmesini kabul eden ZTE, ABD’nin İran ve Kuzey Kore’ye uyguladığı ambargoyu ihlâl ettiği gerekçesiyle söz konusu yaptırımlara maruz kalmıştı.

Anlaşma çerçevesinde ZTE’nin mevcut yönetim kurulunun ve üst düzey yönetiminin de değişeceği belirtilmişti. Beklenen bu değişim de sonunda gerçekleşti. Şirketin yönetim kurulunun tüm üyeleri istifa ederken, yerlerine sekiz yeni üye atandı. CEO’luk görevine ise daha önce Almanya operasyonunu yürüten Xu Ziyang getirildi. ZTE finans, teknoloji ve insan kaynakları birimlerinin şeflerini de değiştirdi.

ZTE ABD tarafından önüne koyulan anlaşmanın gereklerini yerine getirmeye devam etse de, ithalat yasağından hâlâ tam anlamıyla kurtulmuş değil. Ağustos ayına kadar yasak kısmen gevşetilse de, şirketin önü henüz tamamen açılmadı.

İLGİLİ HABERLER