Teknoloji

Zoom güvenlik sorunlarını hızlı çözmek için danışma kurulu oluşturdu

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama

Zoom, gizlilik ve güvenlik konusundaki sorunlarını 90 gün içinde çözme sözü vermişti. Bu sözü vermesinin ardından hızla harekete geçen şirket, yeni bir adım daha attı ve bir güvenlik danışma kurulu oluşturdu.

Zoom’un güvenlik danışma kurulunun üyeleri arasında 2015’ten 2018’e kadar Facebook’un güvenlik şefliğini yürüten Alex Stamos bulunuyor. Zoom’a kapsamlı bir güvenlik değerlendirmesi yapmasında yardımcı olacak bağımsız uzmanlardan biri olan Stamos, konuyla ilgili olarak Medium’daki blogunda şu ifadeleri kullandı: “Zoom’un uygulamanın ana güvenliğinde, şifreleme tasarımında ve altyapı güvenliğinde yapılması gereken bazı işler var. Bu projelerde Zoom’un ekibiyle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.”

Zoom’un güvenliği artırmak için attığı adımlar bununla da sınırlı kalmıyor. Tüm uygulamaları için yeni bir güncelleme yayınlayan şirket, görüşmenin ID numarasını başlık çubuğundan kaldırıyor. Böylelikle bu numaranın ekran görüntüleriyle birlikte sızma riskinin ve davetsiz misafirlerin sohbete dalma ihtimalinin önüne geçiliyor.

Buna ek olarak, artık görüşme yöneticilerinin önünde artık tüm güvenlik kontrollerine hızlı biçimde ulaşabilmelerini sağlayacak bir ikon bulunacak. Böylelikle kullanıcılar görüşmenin bekleme odasını rahatlıkla aktif hâle getirebilecek ve davetsiz misafirleri sohbete dahil olmadan tespit edebilecek. Aslında Zoom’un bir süre önce bekleme odasını varsayılan biçimde açık hâle getirdiğini hatırlatmakta da fayda var. Bekleme odasında bekleyenler, yöneticinin onayı olmadan görüşmeye katılamıyor.

Zoom güvenlik ve gizlilik konusundaki eksiklerini kapatmak için hızlı şekilde çalışsa da, yapılanlar endişeleri giderme konusunda yeterli olmamışa benziyor. Personelinin Zoom kullanmasını yasaklayan kuruluşlar arasına son olarak Google katıldı. Google çalışanlarına gönderilen açıklamada, Zoom’un şirketin güvenlik standartlarını karşılamadığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER