Teknoloji

Zoom altyazı özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

zoom canlı altyazı

Zoom altyazı özelliğini yakında daha geniş ölçekli biçimde kullanıcılarına sunacak. Şirketten yapılan açıklamada, otomatik altyazı özelliğinin 2021’in sonbaharı itibarıyla tüm kullanıcılara açılmasının planlandığı belirtildi.

Yapay zekâ ile desteklenen bu özellikten hâlihazırda sadece servisin Pro kullanıcıları faydalanıyor. Zoom aboneliği için en az 150 dolardan başlayan paketlerden birini almak gerekiyor. Diğer kullanıcıların önündeki tek seçenek ise üçüncü taraf çözümlerden faydalanmak.

Canlı altyazı desteğine ihtiyaç duyan ücretsiz paket kullanıcılarına da destek olmayan şirket, sonbahara kadar bu özelliğe erişim için gelen talepleri özel olarak yanıtlayacak. Duyma problemi yaşayan bir kişi, Zoom’dan canlı altyazı desteğinden faydalanmak için talepte bulunabilecek.

Zoom canlı altyazı özelliğini oturumun yöneticisi aktif hâle getirdiği takdirde tüm kullanıcıların bu altyazıları görmesi mümkün hâle geliyor. Ancak canlı altyazı özelliği şu an için sadece İngilizceyi destekliyor. Özelliğin kapsamının genişlemesiyle birlikte desteklenen dil sayısının artıp artmayacağı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER