Teknoloji

Japon milyarder uzay yolculuğu arkadaşlarını seçti

yusaku maezawa

Japon milyarder Yusaku Maezawa, SpaceX’in tamamen sivil bir ekiple gerçekleştireceği ilk Ay yolculuğunda kendisine eşlik edecek kişileri açıkladı. Maezawa bir yıldan uzun bir süre önce bu maceraya katılmak isteyenlere çağrı yapmıştı. Farklı kariyerlerden gelen sekiz asil ve iki yedek mürettebat seçen Maezawa, bu ekibi “dearMoon” (sevgiliAy) adını verdiği görev kapsamında uzaya götürecek.

Program başvuruları herkese açık olsa da, Maezawa’nın bazı ünlü isimleri seçmesi dikkat çekiyor. Güney Koreli pop grubu BIGBANG’in T.O.P. olarak bilinen üyesi Choi Seung Hyun bu ünlüler arasında göze çarpan ilk isim oluyor.

SpaceX’in Starcraft uzay aracında Maezawa’yla birlikte uzaya gidecek bir diğer ünlü isim ise DJ Steve Aoki. Everyday Astronaut isimli kanalıyla tanınan fotoğrafçı Tim Dodd da ekibin bir diğer ünlü üyesi.

Mürettebatın diğer üyeleri ise İrlandalı fotoğrafçı Rhiannon Adam; Çekya’dan fotoğrafçı, tasarımcı, kareograf ve sivil toplum gönüllüsü Yemi A.D.; yönetmenler Brendan Hall ve Karim Iliya ve Hindistan’dan oyuncu Dev D. Joshi. Olimpiyatlarda altın madalya alan snowboard sporcusu Kaitlyn Farrington ve Japon dansçı Miyu ise yedek üye olarak seçildi.

Yusaku Maezawa 12 gün uzayda kalmıştı

Yusaku Maezawa, yolculuk için 1 milyondan fazla başvuru geldiğini belirtti. Japon milyarder yolculuğun tüm biletlerini 2018’de satın almıştı. Altı gün devam etmesi planlanan uzay macerasında Maezawa ve seçtiği artkadaşları Dünya’nın etrafında dolaşacak. Yolculuğun önümüzdeki yıl gerçekleşmesi hedefleniyor. Maezawa daha önce yolculuk hazırlıkları çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 12 gün kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER