Teknoloji

SpaceX’in ilk uzay turisti yol arkadaşları arıyor

spacex

SpaceX, 2023’te Japon milyarder Yusaku Maezawa’yı 2023’te uzaya götürecek. “İlk uzay turisti” olarak da anılan Maezawa, bu yolculukta kendisine eşlik edecek arkadaşlar arıyor. Uzay aracındaki tüm koltukları satın alan Japon milyarder, beraberinde götüreceği 8 “mürettebatı” kendisi seçecek.

Maezawa, kendisiyle birlikte Dünya’nın yörüngesine gelmek isteyenlerin başvurularını 14 Mart’a kadar toplayacak. Başvurular, dearMoon isimli web sitesi üzerinden yapılacak. 21 Mart itibarıyla da ilk değerlendirme süreci tamamlanacak. Burada Maezawa ve seçeceği sekiz kişiye iki veya üç profesyonelin eşlik edeceğini de belirtmekte fayda var.

Potansiyel adaylar için bunun sonrasında birkaç adımın daha atılması gerekiyor. Ancak 2 yıl sonra Ay’a gidebilme ihtimalinin birçok kişiyi başvuruya sevk etmek için yeterli bir sebep olacağı söylenebilir. İlk etapta sanatçıları uzaya götürmeyi planlayan Maezawa, şu anda iki kriter doğrultusunda karar vereceğini söylüyor.

Bu seyahatle insanlara ve topluma sağlanabilecek katkılar konusunda sınırların zorlanmasını isteyen Japon milyarder, yolculuktaki diğer insanlara mümkün olduğunca destek sağlanmasının da kriterleri arasında bulunuyor.

SpaceX CEO’su Elon Musk da Maezawa’nın videosunda 2023’te güvenli bir uzay yolculuğunun yapılabileceğini hatırlattı. Ancak Musk’ın hedef olarak gösterdiği tarihlere pek riayet etmediğini de unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER