Teknoloji

YouTube yerleştirilmiş videolarda kanal aboneliğini öne çıkardı

youtube sıra

YouTube yerleştirilmiş videolarda izleyicilerin videoyu yayınlayan kanala aboneliğini kolaylaştıracak bir değişiklik gerçekleştirdi. Bu özellik sayesinde kanallara başka bir sitedeyken de rahatlıkla abone olunabilecek. Ancak bunun için YouTube’a giriş yapmış olmanın gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu yeni özellikle kullanıcılar, yerleştirilen videonun sol üst köşesinde bulunan kanal ikonunun üzerine geldiklerinde karşılarına o kanala hızlı biçimde abone olmalarını sağlayacak bir menü çıkıyor. Bu menüde “Abone Ol” yazısına tıklandığında işlem tamamlanmış oluyor.

YouTube’daki kanalların büyük çoğunluğu için abone sayısını artırmak büyük önem taşıdığı için bunun küçük ama yerinde bir ekleme olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ancak YouTube tarafından sunulan bu yeni özellik, tamamen problemlerden arınmış gibi görünmüyor. Yerleştirilmiş videolar için yapılan yeni tasarım, eski tasarımın üzerine yapılan küçük dokunuşlardan oluşuyor. Buna rağmen, bazı durumlarda yeni tasarım küçük resim görünümünü etkiliyor ve detayların görünmemesine yol açıyor. Bu küçük bir sorun olsa da, videoların küçük resimlerinin izleyici ilgisini çekme konusunda önemli araçlar olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yine de, yapılan bu değişiklik genel itibarıyla kanalların abone sayısını artırmasında önemli bir araç olacak gibi görünüyor. Siz de, yukarıdaki video üzerinden Teknoblog’un YouTube kanalına rahatlıkla abone olabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER