Teknoloji

1000’in üzerinde abonesi bulunan YouTube kanalları canlı yayın özelliğinden faydalanabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube’un canlı yayın akışına imkan veren servisi YouTube Live bundan iki yıl önce kısıtlı bir beta sürümüyle faaliyete geçmişti. Bu iki yıllık dönemin ardından YouTube servisin kapsamını genişletmeye karar verdi. Artık 1000’in üstünde abonesi bulunan  YouTube kanalları izleyicilerine tüm cihazlar üzerinden canlı video akışı sağlayabilecek. YouTube daha önce bu özelliği sadece özel seçilmiş bazı ortaklarının ve oyun geliştiricilerinin kullanımına izin vermişti.

youtube-yeni-tasarim-071212 (580 x 270)

Kapsamı genişleyen bu canlı video akış servisine yeni bir özellik daha eklendi. Artık kullanıcılar canlı video akışını izlerken farklı kamera açıları arasında geçiş yapabilecek. Kanal operatörleri bu yeni özelliği ”Hesap Özellikleri” sayfasının alt kısmında yer alan kutucuğu işaretleyerek aktif hale getirebilir. Popüler video sitesi canlı videolara da ücretli akış özelliğini yavaş yavaş getiriyor. Bazı kanallara canlı yayınlar için izlediğin kadar öde ve abonelik seçenekleri eklense de, bu özelliklerin uzun vadede tüm kanallara yayılıp yayılmayacağı şu an için belirsiz.

Şirketin geçtiğimiz hafta bazı YouTube kanalları için paralı abonelik modelini devreye soktuğu göz önüne alınınca benzer bir tutumun daha fazla canlı yayın kanalına getirilmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Canlı yayın kapsamının genişletilmesinin YouTube’un geleneksel TV’nin yerini alma ve daha fazla reklam geliri elde etme yönündeki hedefleri için önemli bir aşama olduğu gerçek.

İlgili >> YouTube Creators Blog

İLGİLİ HABERLER