Teknoloji

YouTube paralı kanalları kullanıma sundu, aylık üyelik 99 sentten başlıyor

YouTube’un özel içerik sunan kanalları için paralı abonelik modelini devreye sokacağı bir süredir konuşulmaktaydı. Uzun süredir konuşulan bu olay nihayet gerçeğe dönüştü ve YouTube ilk aşamada küçük bir kanal grubu için paralı abonelik modelini hayata geçirdi. Şu an için ”pilot program” safhasında olan uygulama çerçevesinde kanallara üye olmak isteyenlerin ödeyeceği fiyatlar ayda 99 sentten başlıyor.

youtube-ucretli-kanal-100513

İlk etapta aralarında Cars. TV, SmartTV ve UFC Select’in de olduğu toplam 53 kanal bu modeli uygulayacak. Abonelik temelli bu kanalların hepsinde izleyiciye 14 günlük ücretsiz deneme sürümü ve yıllık olarak yapılan ödemelerde indirim imkanı sunulacak. YouTube’dan yapılan açıklamada abone olunan kanala bilgisayar, telefon, tablet ve TV üzerinden erişimin mümkün olacağı ve yakında kanallara daha fazla cihazdan abone olunabileceği belirtildi.

YouTube’un bu yeni sistemi için genel testler devam ederken, özelliğin önümüzdeki dönemde daha geniş bir kanal tabanına yayılacağının altı çizildi. Gelecekte abonelik sistemini uygulayan kanalların keşfi için farklı modeller uygulamayı hedefleyen video paylaşım sitesi, şu an için bu sistemi uygulayan kanalları ”Ücretli Kanallar” kategorisinde toplamış durumda. YouTube’dan yapılan açıklamada ortaklık programının içerik yaratıcılarına kanallarını yeni bir seviyeye taşımak için fırsat verdiği ve bu yeni modelin de benzer bir işlev göreceği belirtildi. Paralı abonelik modelinin popüler video sitesi için bir ilk olduğunu söylemek pek mümkün değil. YouTube daha önce de filmlerin site üzerinden kiralanması için film stüdyolarıyla bir anlaşma yapmıştı.

İlgili >> YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER