Eğlence

YouTube VR uygulamasının kapsama alanına Samsung Gear VR’ı da aldı

YouTube VR uygulaması için sunduğu desteğin kapsama alanına Samsung’un Gear VR cihazlarını da aldı. Sanal gerçeklik uygulamasının etki alanını genişleten şirket, uygulamaya kullanıcıların aynı anda video izleyip sohbet edebilmesini mümkün kılan bir özellik de ekledi. YouTube’un sanal gerçeklik uygulaması, bu hafta itibarıyla Gear VR cihazlarına uygulama indirmek için kullanılan Oculus Store’da kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı.

Dikkat çekici bir şekilde Oculus Store’da yer almayan YouTube’un sanal gerçeklik uygulaması, Google’ın Daydream VR platformunun önemli satış noktalarından biri olmuştu. PlayStation VR, Oculus Rift ve HTC Vive gibi sanal gerçeklik başlıkları üzerinden de erişilebilen uygulama, sadece Gear VR cihazlarda erişilemez durumdaydı. Gear VR kullanıcıları internet tarayıcısı üzerinden YouTube’a ulaşabilse de, bu durum kullanıcılar açısından pek de rahat bir deneyim sağlamıyordu. YouTube’un gelişiyle Gear VR’ın önemli eksikliklerinden biri kapanırken, uygulamanın Oculus’un yeni sanal gerçeklik başlığı Oculus Go’yu desteklemesi konusunda bilgi verilmedi.

youtube vrUygulama üzerinden kullanıcıların arkadaşlarıyla veya tanımadıkları kişilerle birlikte video izleyip sohbet edebilmeleri de yapılan yenilikler arasında yer alıyor. YouTube tarafından verilen örnekte kullanıcıların birlikte sanal bir araba yolculuğuna çıkabileceği veya birlikte video izleyebileceği görülüyor. Daydream View ve Gear VR sahiplerinin bu özelliğe erişmek için oynatma kontrollerinin altındaki “Birlikte İzle” ikonuna dokunması gerekiyor.

Google, YouTube VR için ilk sosyal özellikleri geçtiğimiz yıl I/O 2017’de açıklamıştı. Ancak şirketin söz konusu özellikleri hayata geçirmesi uzun bir zaman aldı. YouTube VR uygulamasında sunduğu sanal gerçeklik deneyimlerinin yanına yenileri eklemeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER